Träningsexperten: Så når du ditt träningsmål

Träningsexperten: Så når du ditt träningsmål

Träningsexperten Malin Bengtsson ger handfasta tips på hur du sätter upp ett träningsmål som tar dig dit du vill.

Malin Bengtsson

Ålder: 29 år 

Mitt motto:  Train to your potential, utgå alltid från dig själv, din potential och din målsättning när du tränar. 

Min bakgrund: Jag har en lång och bred erfarenhet av träningsbranchen och är lic. Personlig tränare, Fystränare och Nike golf performance specialist. Jag lever och jobbar med träning och driver mitt egna företag No Limit Training där jag jobbar med alltifrån vanliga privatpersoner till elitsatsande atleter. Jag är bland annat fystränare för våra landslag i Amerikansk fotboll och jobbar mycket mot tennis och golf. Jag coachar också många kunder mot utmaningar som vasaloppet, klassikern och olika hinderbanelopp.

Blogg: Träna för livet 

Hemsida: No Limit Training

Att veta vad man vill uppnå med sin träning brukar vara ganska enkelt. Det svåra är snarare hur man ska gå tillväga för att verkligen nå sitt träningsmål. Malin Bengtsson som är personlig tränare och driver företaget No Limit Training har länge förespråkat vikten av att skriva ner sina mål och jobba med smarta målsättningar.

– SMART-metoden står för att målet ska vara specifikt, mätbart, attraktivt, realistiskt, tidsbestämt och accepterat. Ett tips är att börja med modellen N-Ö-H-R-A som står för nuläge, önskat läge, hinder, resurser och agera. Genom att skriva ner dessa punkter blir ditt mål både tydligare och lättare att uppnå. Mannen bakom modellen är coachen och föreläsaren Kjell Enhager, han är jätteduktig och jag kan verkligen rekommendera hans föreläsningar, tipsar Malin Bengtsson.

NÖHRA-modellen:

Nuläge – Hur ser det ut nu? Skriv ner ditt nuläge så detaljerat som möjligt för att veta var du startar.

Önskat läge – Hur vill du att det ska vara? Vad är ditt önskade läge? Vad har du uppnått när du sprungit igenom målsnöret?

Hinder – Vad kan hindra dig från att nå ditt önskade läge? Är det något som kan dyka upp under vägen? Använd gärna dina erfarenheter om du har försökt med liknande förut. 

Resurser – Vad har du (tid, kontakter, resurser) som kan hjälpa dig att uppnå det önskade läget? 

Agera – Vad ska du göra och när för att ta dig till ditt önskade läge? Gör en lista på vad du kan göra och när. Detta blir din gameplan.

Malins blogg kan du läsa här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.