Träning med kroppen som vikt

Träning med kroppen som vikt

Träna utan gym, går det? Självklart. Träning med kroppen som vikt är bland det bästa du kan göra. Här får du lära dig varför och hur!

Vad innebär träning med kroppen som vikt?
Träning med kroppen som vikt betyder att du använder din egen kropp som redskap eller motstånd i träningen. Antingen kan du träna bara med kroppen, eller ta hjälp av ett mindre redskap som TRX eller dylikt. Vanliga övningar du kan göra olika varianter på är armhävningar, pull-ups, diverse coreövningar och squats. Alla övningar kan du enkelt göra hemma, på gymmet eller utomhus.

Flexibel träningsform
Träning med kroppen som vikt en väldigt flexibel träningsform jämfört med att jobba i träningsmaskiner. När du använder din kropp som motstånd kan du träna högintensivt, lågintensivt, uthållighetsträna och styrketräna. Möjligheterna är oändliga.

Fördelar med kroppen som vikt
Att träna med kroppen som vikt har många fördelar. Du kan träna var som helst, skaderisken är låg, du förbättrar din smidighet, balans och muskelstyrka eller kondition – beroende på hur du tränar.

Övningar och träningsprogram med kroppen som vikt
Här nedan finns du en rad övningar och träningsprogram med kroppen som vikt. Alla går att gör hemma, på gymmet, på semestern eller var som helst utomhus. 

Träningsprogram med kroppen som vikt från SAFE Education 

sites/default/files/enbens bild.png

Fem grymma magövningar att göra hemma

sites/default/files/grymma.JPG

Perfekta övningar att göra hemma

sites/default/files/magen (1).jpg

 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.