Tillsammans mot världens friskaste stad

Tillsammans mot världens friskaste stad

Inspiration och motivation till att börja röra på sig och bli friskare blev en succé i Rålambshovsparken 22 maj.

Fakta om Friskis & Svettis Stockholm

F&S Stockholm är Sveriges största ideella idrottsförening med cirka 60 000 medlemmar och drygt 1 300 verksamma funktionärer. F&S Stockholm erbjuder över 50 olika typer av träning, allt från klassisk Jympa till Styrketräning, Spinning och Yoga. Vi vill att alla ska må bra och njuta av rörelse- och livsglädje. Friskis&Svettis finns i flera länder och i Sverige engagerar föreningarna en halv miljon medlemmar. För mer information se www.sthlm.friskissvettis.se.

Tillsammans mot Världens friskaste stad
Vackert väder och roliga aktiviteter gjorde susen lördagen den 22 maj. Träningens dag – ett viktigt steg mot målet att göra Stockholm till världens friskaste stad. Närmare 5 000 personer hade samlats i Rålambshovsparken för att lyssna på föredrag om hälsa och för att delta i de olika träningsaktiviteter som erbjöds. 

En succé, enligt Peter Rogeman, chef Friskis&Svettis Stockholm – Det är jätteroligt att Träningens dag väckte ett sådant stort intresse hos stockholmarna, säger han.
    Det är ett viktigt steg för att göra Stockholm till Världens friskaste stad. Nu hoppas jag att Träningens dag sprider sig runt i Sverige och att det blir en återkommande dag i kalendern.

F&S Stockholm har samlat ca 1 000 namnunderskrifter för att göra Träningens dag till en officiell dag i almanackan. Namninsamlingen fortsätter nu på www.traningensdag.se 

Målsättningen med Friskis&Svettis Stockholm
Initiativ Träningens dag var att inspirera och motivera stockholmarna till att börja röra på sig för att bli friskare – och att lyfta vikten av träning på agendan, Peter Rogeman, chef för Friskis&Svettis Stockholm.

Bakgrund till initiativet Världens friskaste stad
Siffror publicerade i Folkhälsorapporten 2007, för Stockholms läns landsting, visar att 350 000 av Stockholms stads 634 000 invånare, mellan 18 och 84 år, motionerar mindre än en till två gånger i veckan eller inte alls.
   I början av 2011 kommer nästa rapport och då vill F&S Stockholm att antalet fysiskt aktiva i Stockholm ska ha ökat med 50 000 personer. www.varldensfriskastestad.se

På hemsidan presenterar de olika dagar då målet är att få fler Stockholmare att motionera på sig mer. www.sthlm.friskissvettis.se

Källa, Bild : Friskis&svettis.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras