Tecken på att du är förklimakteriet – Hormonfri hjälp med Femarelle Rejuvenate

Hur ofta pratar du om förklimakteriet? Vi gissar att det inte toppar listan över samtalsämnena på kafferasten. Ändå uppger 7 av 10 kvinnor idag mellan 47 – 56 år att de lider av klimakterierelaterade besvär som till exempel svettningar, värmevallningar och humörförändringar. Kanske är det du eller någon du känner? Femarelle Rejuvenate är ett östrogenfritt kosttillskott som tagits fram särskilt för kvinnor i förklimakteriet.

För de flesta kvinnor är 40-årsåldern en händelserik och stundtals hektisk tid. Många befinner sig mitt i karriären, samtidigt som småbarn eller tonåringar kräver tid och engagemang. Tecken på att hormonerna ändrar sig i kroppen, som till exempel
sömnbesvär, oro, håglöshet eller humörsvängningar kan vara svåra att definiera.

– Vi uppmanar alla att läsa på om vad som händer i kroppen runt 40, säger Åsa Mollén på Nordic Consumer Health, ett företag inriktat på kvinnohälsa med flera produkter inom egenvårdssegmentet.

Efter 40 tänker man sig kanske att mensen ska glesas ut och minska i mängd. Istället kan den tvärtom bli rikligare med oregelbundna blödningar. Även PMS-relaterade besvär kan bli värre medan man känner sig allmänt irriterad. Vad händer? Jo, förklimakteriet; det vill säga tiden då östrogennivåerna i kroppen sakta börjar sjunka.

Vet man inte vilka besvär som hänger ihop med minskade nivåer av östrogen kan det vara svårt att förstå vad det är som händer och varför man plötsligt känner att man inte är ”som vanligt”.

Tecken på att du är i förklimakteriet – Hormonfri hjälp med Femarelle Rejuvenate

Tecken på att du är i förklimakteriet

Femarelle Rejuvenate är produkten för dig som börjat märka av förändringar i hormonbalansen. Kanske har du svårare att somna om kvällarna, eller svettas mycket. Värmevallningar är en slags våg av intensiva svettningar som uppstår när hormonmängden förändras och kroppens reglering av temperaturen hamnar i obalans. Läs mer om förklimakteriet här.

-Många kvinnor förstår att de är i klimakteriet först när de börjar få just värmevallningar, säger Åsa Mollén på Nordic Consumer Health.

Men förändringar i hormonbalansen sker och påverkar oss redan innan dess. Bland symtomen i förklimakteriet återfinns även sömnbrist och humörsvängningar, som kan vara svåra att härleda till just klimakteriet eftersom man aldrig upplevt något liknande. Kunskapen om hur kvinnor påverkas av sjunkande östrogen i kroppen är dessutom väldigt låg. För många kvinnor kan det innebära att man får sömntabletter eller antidepressiva utskrivna för något som egentligen är helt naturligt, i det här fallet förklimakteriet.

Femarelle Rejuvenate är ett hormonfritt kosttillskott speciellt framtaget för dig i förklimakteriet, känt för att ge en väldigt snabb lindring vid flera av de besvär kvinnor upplever i förklimakteriet, däribland värmevallningar och svettningar.

Femarelle Rejuvenate.

Snabb lindring, utan hormoner

Femarelle Rejuvenate består enkelt förklarat av fermenterad soja och vitaminer. Huvudingrediensen heter DT56a, och är en sammansättning av tjugo aminosyror som utvinns genom fermentering av en utvald sojaböna.

Till skillnad från många andra kosttillskott, finns tjugo publicerade studier på Femarelle som visar att det fungerar på liknade sätt som östrogen i kroppen – utan att påverka bröst- och livmodervävnad. Femarelle rekommenderas idag av gynekologer världen över för sina goda resultat och sin höga säkerhetsprofil.

förklimakteriet

En naturlig del av livet

Att vara på väg in i förklimakteriet kan kännas omtumlande och lite läskigt, även om vi blivit bättre på att prata öppet om kvinnokroppen överlag.

-Kvinnor skäms inte längre för att prata om förklimakteriet och vad är det för någonting. Det är en ny generation vi tycker vi oss se nu, säger Åsa.

-Det är ju lite mer öppet nu. Vi försöker hjälpa till att bryta tabut kring det här med klimakteriet och att det är någonting som vi alla ska gå igenom, det är bara en del av livet. 

Kanske har vi också förknippat klimakteriet med synen på åldrande, vilken också förändrats. 

– Förr var en åldrande kvinna mer tabubelagt, nu tar vi med all rätt för oss mer och vägrar acceptera att det skulle vara ett hinder att vi skulle bli äldre, det är ju tvärtom en styrka, säger Åsa.

Femarelle är en produktserie framtagen för klimakteriets alla tre faser. Förutom Femarelle Rejuvenate finns även Femarelle Recharge anpassad för kvinnan i klimakteriet, liksom Femarelle Unstoppable för kvinnan som passerat klimakteriet.

Hur länge klimakteriet varar och när det infaller varierar, liksom hur man upplever besvären.

-Femarelle-serien är ett östrogenfritt alternativ till hormoner.  Även om många idag tycker att det är helt okej att äta hormoner och att fördelarna överväger eventuella risker, så är det ju så att många kvinnor själva känner sig tveksamma till och gärna ser andra alternativ, säger Åsa.

Du hittar Nordic Consumer Health:s produkter på apotek och i hälsokostbutiker, där samtliga produkter genomgår en grundlig granskning innan de tas in i sortimentet.

-Vi tycker det ger en bra signal till dom som köper våra produkter att produkten blivit granskad och godkänd i deras kanaler. 

Läs mer om Femarelle och den produkt som bäst matchar dina behov här! 

 

Text: Jennie Nysted

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.