Tagga upp för Vårruset – så får du extra boost av Asics Mind Uplifter

Vårruset, årets stora loppturné för kvinnor, tar idag över Norrköping med sin löparglädje. Att springa lopp handlar ju inte bara om prestation, utan även om gemenskap, att ha kul och öka ditt mentala välbefinnande. Nu med extra medveten boost av den digitala nyheten Asics Mind Uplifter.

Vårruset är löparfesten som håller på mer än en månad där första loppet var den 2 maj i Malmö och avslutas i Östersund den 9 juni. Vårruset är inte främst elitpräglat, utan bygger mycket på gemenskap och glädje samt ha en kul stund tillsammans. Du kan välja att springa 2,5 eller 5 kilometer, medan i Göteborg kan du även utmana dig själv lite extra och springa 10 kilometer.

Dags för Vårruset i Norrköping

Loppet har nu kommit till sin sjunde anhalt där Norrköping idag kommer att stå för festen. Ju mer ni är som anmäler er i samma kompisgäng desto roligare blir det, och är ni mer än sex som anmäler i er i samma lag bjuds det även på picknick.

Asics Mind Uplifter – en boost till din träning

Ska du själv springa Vårruset till våren eller under sommaren och vill få resultat på att din träning går framåt. Då kan Asics Mind Uplifter vara ett bra hjälpmedel för att ta din träning till nästa nivå. Asics Mind Uplifter hjälper dig att känna hur din sinnesstämning är både innan och efter träningen. Genom att skanna ditt ansikte samt svara på några frågor före och efter träning får du direkt återkoppling på både fysisk och mental status. Enligt en undersökning från Asics räcker det med endast 15.09 minuter träning per dag för att höja ditt mentala välbefinnande.

Elmina Saksi kommer med en stor grupp

Inför dagens lopp i Norrköping har vi även följt vår bloggare Elmina Saksi. Förutom att hon även springer dagens lopp själv har hon även tränat en stor grupp löpare inför loppet. Hur det gått för tjejerna har ni även kunnat följa i Sverige Springers serie Våga Vårruset. Som en del i sin träning har tjejerna använt Asics Mind Uplifter för att både mäta sina framsteg fysiskt samt på ett mentalt plan. Under åtta veckor har de tränat tillsammans där de använt hjälpmedlet både på de gemensamma passen, samt på egna pass. De har även inför dagens lopp gemensamt sprungit igenom banan för att vara mentalt redo hur banan kommer att se ut. Så här säger Elmina inför dagens lopp.

– Vi är 15–20 tjejer som har tränat tillsammans, där vi har allt från löpare som går in loppet för att prestera medan flera springer sitt första lopp någonsin, säger Elmina Saksi och fortsätter. Målet med gruppen har varit att våga springa Vårruset och känna gemenskapen och glädjen att springa lopp.

Starten för loppet är klockan 19 med start och mål i Himmelstalalund i Norrköping. Lycka till om du ska springa det eller något annat Vårrus och mer om projekt Våga Vårruset, samt hur tjejernas utveckling under projektet varit kommer du kunna följa i en kommande artikel.

Är du också nyfiken på att prova Asics Mind Uplifter? Läs mer och testa gratis här!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.