Svenska elitlöpare lanserar löpskolningsapp

Svenska elitlöpare lanserar löpskolningsapp

Förbättra din löpteknik med hjälp av din smartphone. Nu lanseras världens första löpskolningsapp som ska hjälpa såväl motionärer som elitlöpare att bli bättre löpare.

Bakom appen står grundarna till den framgångsrika löpargruppen Rynday, Charlotte Karlsson och Lisa Nauclér. De båda har en bakgrund inom friidrotten där löpskolning är ett viktigt inslag i träningen.

– Under de senaste fyra åren har vi tränat tusentals motionärer i löpning och sett vilka otroliga framsteg de gör genom att lägga till löpskolning i sin träning, berättar elitlöparen Charlotte Karlsson i ett pressmeddelande.

sites/default/files/Runday03 copy.jpg
Den nya appen ger tydliga rekommendationer hur övningarna ska utföras.

Så funkar appen
Appen besår av 33 övningar fördelade i nio paket varav de två första är gratis. Paketen är anpassade efter löparens nuvarande nivå med tydliga rekommendationer gällande svårighetsgrad och fortsatt utveckling. Genom detaljerade filmer, informativa texter och grafiska element med tydliga instruktioner får användaren hjälp att utföra övningarna på rätt sätt.

– Vårt mål med appen är att löpare, genom övningarna ska utveckla en bättre löpteknik och därigenom öka sin effektivitet, styrka och snabbhet samtidigt som de blir mindre skadedrabbade, säger Lisa Nauclér, även hon elitlöpare.

 

Rundays app har utvecklats tillsammans med innovationsbyrån Great Works och kommer inledningsvis släppas i Sverige och därefter internationellt.

Foto: Fredrik Wannerstedt
Text: Redaktionen

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras