Svårt att komma upp på morgonen? 5 tips som gör dig morgonpigg

sömnproblem

Vi går mot ljusare tider, men ändå kan det vara svårt att komma upp på morgonen. Många förknippar dagens första timmar med trötthet och stress, men kanske våra tips kan hjälpa dig mot en mer morgonpigg tillvaro.

Är du en sån som snoozar in i sista sekund? Som får kämpa med att få på barnen kläder, spiller ut kaffet och plötsligt finns bara en vante i byrålådan? Bagateller egentligen, men som förstoras eftersom du är så trött. Här ger vi dig några förslag som kanske kan underlätta.

Så blir du morgonpigg – 5 tips

morgonpigg

1. Gå upp tidigare! Du kommer säkert vara lika trött klockan 06 som 07, får lättare att somna på kvällen och slipper stress. Unna dig en långsam och skön start.

2. Stretcha eller yoga! Både barn och djur sträcker på sig när de vaknar. Det finns ingen anledning att sluta stretcha bara för att du blivit vuxen. Det får i gång blodcirkulationen och du kommer snart känna dig piggare.

3. Sluta snooza! Ja tyvärr. Genom att snooza så förvirrar du hjärnan – Den vet helt enkelt inte om den ska förbereda kroppen på att vakna eller på att somna om.

4. Ät frukost! Efter en natts sömn går din ämnesomsättning på lågvarv. Med frukost sätter du igång din kropp, förbränning och mentala vakenhet.

5. Var förberedd! Packa väskan och häng fram kläder kvällen innan. Duka fram frukosttallrikar och glas så är det bara att servera när du väl gått upp.

God morgon!

morgontrött

 

Av: Alice Kleiva

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.