Starta veckan med en bra planering

Starta veckan med en bra planering

Genom bra planering och medvetenhet kan du starta igång veckan med energi istället för ögonlock tunga som betongblock.

Starta veckan med rätt bränsle

Starta dagen med att fylla på med rätt bränsle – och tanka kroppen med vitaminer, vatten och protein

Drick mycket vatten

Vatten är bra för kroppen och vår hälsa. Varför inte lägga till en citronskiva i vattnet, den är både rik på C-vitamin och antioxidanter och främjar en god matsmältning. Den idealistiska mängden vatten du dagligen ska dricka är två liter. Vattnet förbättrar olika processer i kroppen och undviker dig från att få vätskebrist – som i sin tur kan leda till trötthet.

Mellanmål

Gör som rutin att alltid ha mellanmål. Satsa på smarta mellanmål som exempelvis ett kokt ägg, nötter, keso eller kvarg. På detta vis undviker du trötthetsfällorna som gärna kommer smygandes och håller dig pigg under hela dagen.

Här kan du läsa mer om snabba mellanmål att få i sig i farten

Planera in träning under veckan

För att försäkra dig om att verkligen komma iväg till gymmet eller på den omtalade löpturen, kan det vara bra att redan i början av veckan planera in det i veckoschemat.

Kanske hittar du motivationen genom att träna med en träningspartner. Det kan vara din sambo, bästa vän eller kanske en arbetskamrat. Ibland kan det vara lättare att motivera träningen med hjälp av en ”medtränare” som gör det svårare att dra sig ur med en dålig ursäkt.

Här kan du läsa mer om hur du maxar ditt träningspass

Små detaljer gör skillnad

Det är de små detaljerna i vardagen som gör skillnad. Starta veckan med att ta trapporna istället för hissen, hoppa av bussen tidigare och gå sista biten. Har du ett stillasittande kontorsjobb kan det vara bra att höja upp skrivbordet och stå upp. Dessa enkla knep kan göra att du mår betydligt bättre och känner dig piggare under hela dagen.

Med god planering kan du alltså undvika tröttheten och istället starta igång veckan med energi.

Text: Madeleine Skiljaica

 Bild: Pixabay

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.