Squat challenge – dag 20. Split squats med skivstång

Squat challenge – dag 20. Split squats med skivstång

Traditionella squats på två ben är grymma, men för att utvecklas behöver du även gör andra varianter. Här är en som utförs med mer fokus på ena benet.

Split squat är en övning som blir allt vanligare på gymmen. Den är väldigt lik övningen utfall men med skillnaden att du inte lyfter fötterna från marken. Den tränar primmärt ben och rumpa men är även bra för bålen då den är tämligen instabil.

Uförande: Ta ett stort kliv framåt som i ett utfall. Sänk ned det bakre knät mot golvet och håll överkroppen så rak du kan. Böjningen ska, som du ser i videon vara 90 grader i båda knäna. Vänd upp när knät är strax ovanför golvet och upprepa. Fortsätt med samma ben hela setet, innan du byter. Du kan utföra övningen med enbart kroppsvikt, med skivstång på ryggen eller med hantlar i händerna för att nämna några exempel. 

Dagens Squat challenge: Gör 15 x 4 split squats . Vila cirka 60 sekunder mellan seten. Välj en vikt så de sista 2-3 repetitionerna är riktigt jobbiga. Addera till din träning eller kör det som ett separat mini-pass.

Följ SportHälsa på Facebook för att hänga med i vår challenge. Vi garanterar att du kommer vara rejält mör i ben och rumpa efter varje session! I morgon kommer nästa challenge!

Om du gillade den här artikeln bör du även spana in dessa:
Squat Challenge dag 19
Squat Challenge dag 18
Squat Challenge dag 17
Squat Challenge dag 16
Squat Challenge dag 15
Squat Challenge dag 14

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.