Springer du Stockholms Bästa? Tips till Rålambshovsparken

Endast ett par dagar har gått sedan det fjärde loppet i Stockholms Bästa avslutades. Nu drar nästa lopp i serien i gång då Rålambshovsparken står redo för att ta emot taggade löpare i två veckorna. Missade du första? Här ger vi dig lite försprång inför omgång två med bra saker att tänka på inför loppet.

Säsong två av löpserien Stockholms Bästa går mot sitt slut och det är endast två lopp kvar nu. Loppen som återstår är Rålambshovsparkens lopp 29-31 oktober, och det sista loppet är runt Södra Djurgården där man passerar bland annat sevärdheter som Gröna Lund, Skansen och Kaknästornet. Stockholms Bästa är den praktiska löpserien där du inte behöver vara bind till en specifik dag eller tid som många lopp har, utan du kan välja att springa den dag och tid du vill. Precis som på vilket lopp som helst så får du en nummerlapp med tidtagning och du passerar mellantidsportaler där du får tider uträknade till minsta sekund. För er som ska springa runt Rålambshovsparken eller som blir nyfikna så kommer här lite viktig information och tips att tänka på kring banan.

Tips inför Rålambshovsparken i Stockholms Bästa

Spring inte på för hårt i början

Banan ut från parken börjar flackt och det är rakt fram en bit, men låt er inte luras att trycka på för hårt även fast ni känner er pigga, utan snart börjar det gå uppför. För innan en kilometer är passerad ska vi uppför Tranebergsbron mot Alvik. Tänk på att sänka stegen och tempot lite och få ett bra flyt i löpningen. Om ni vill ha något annat att fokusera på så är det en väldigt fin utsikt över vattnet och fina stadsdelar och snart går det utför. En bra sak att tänka på är att banan precis efter bron är slut svänger vänster till en rätt rejäl utförslöpa ner mot Alviks Strand.

Efter att ha sprungit över Tranebergsbron så följer ett fint avsnitt vid Alvik Strand där du får en möjlighet till lite återhämtning med ett platt avsnitt precis längs med vattnet med ett bra asfaltunderlag där även en gångbro som springas över. Kom ihåg att spara lite krafter för snart är det dags nästa backavsnitt.

Stockholms Bästa 

Alviksbron närmar sig, sen blir det lite lättare

Innan vi kommer fram till Alviksbron, det sista riktigt jobbiga under banan, springer vi genom ett skogsparti som har ett par jobbiga stigningar. Bland annat så kommer en trappa som ska springas upp i innan skogen är slut och asfaltslöpning bjuds på innan det är dags på springa om för Alviksbron på vägen bort till Stor Essingen. En bra sak att tänka är vara noggrann att följa skyltarna och upp tillhöger när du kommer till bron. Även över denna bro bjuder på rätt brant löpning, men fin utsikt över vattnet och känslan att vara oslagbar.

När du väl sprungit över denna bro är det jobbigaste avklarat, en bra bit mer än halva loppet avklarat och målet i Rålambshovsparken närmar sig snabbt. Stora och Lilla Essingen korsas utan problem och du är nu över på Kungsholmen sidan efter en liten nedförsbacke. Har du krafter kvar i löpningen så är det dags att börjaladda inför spurten. Med fjärden längs med parken på höger sida. Ett sista litet motlut är kvar, väl där nere ser du målet och sista krafterna ska ut för att sedan vara nöjd att du tagit dig i mål och gjort ditt bästa för dagen.

I det stora hela så är det en väldigt fin och varierad bana som bjuder på löpning över på branta broar, men även flacka och snabba partier och skogs och löpning precis vid vattnet. Rekommenderas verkligen att även ni som inte är anmälda att ge er på denna utmaning.

Stort lycka till alla som ska springa loppet i Stockholms Bästa!

 

Text: Felix Davidsson-Berndtsson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.