Sprayen som räddar liv

Sprayen som räddar liv

Visste du att varje år är trafikolyckor med på listan bland de 10 vanligaste dödsorsakerna? Av dessa står fotgängare och cyklister står för hälften, men det finns smidiga sätt att skydda dig. Läs om den revolutionerande reflexspray som låter dig ta kontrollen över din synlighet – därmed din trygghet och ditt liv!

Majoriteten av alla olyckor inträffar under skymning eller i mörker på grund av att fotgängare och cyklister inte syns. Du som någon kört bil i mörker vet att det är i princip omöjligt att se en person utan reflexer. Även med reflexer kan det vara svårt för båda parter. Dels är det inte alltid så lätthanterliga och komfortabla att ha på sig reflexer och dels kan det vara svårt för bilförare att hinna reagera eftersom de ofta är små och placerade på fel ställen.

På cykeln, joggingrundan, ridturen eller en kvällspromenad i mörkret vill du såklart känna dig trygg och säker – nu finns ett sätt som aldrig varit smidigare eller mer effektfullt! Spraya dig synlig med Albedo 100 Reflective Spray, en serie sprayer som reflekterar i ljus vid belysning och fungerar alltså som en reflex och gör dig synlig. Du kan spraya kläder, cykeln, barnvagnen, husdjuret och mycket mer, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Sprayen fäster på nästan alla material och finns i fyra olika varianter för att passa varje tillfälle.

Industrial och Transparent Permanent fungerar perfekt på områden som: cykeln, barnvagnen, trottoarkanter, staket, cykelhjälmar och mycket mer. Dessa sprayer är permanenta och reflketerar ljus, tål väder och vind. Industrial ger en täckande grå yta i dagljuset medan Transparent Permanent är transparent.

Textile är anpassad för textiler. Sprayen är färglös och syns alltså oftast inte i dagsljuset men är starkt ljusreflekterande. Ett perfekt sätt att göra dig synlig inför löprundan, kvällspromenaden eller på cykelturen men även barnens ryggsäckar, skor eller mössor kanske? Det bästa av allt är att sprayen försvinner när du tvättar kläderna men sitter kvar vid regn.

Animal är avsedd för päls. Se till att öka din egen och ditt djurs säkerhet på ridturen eller kvällspromenaden genom att exempelvis spraya djurets ben eller svans och öka er synlighet i trafiken.

Håll dig synlig i mörkret och öka säkerheten för både dig själv och andra!

Albedo 100 Reflective Spray är en svensk uppfinning och tillverkas även här i Norden. Här hittar du återförsäljare och mer information om de olika sprayerna.

Text: Martina Norling

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.