Sportiga Fröken Island ”inte tillräckligt smal” – hoppar av

Sportiga Fröken Island "inte tillräckligt smal" – hoppar av

Arna Ýr Jónsdóttir utsågs till Miss Iceland 2015. När hon ville tävla i Miss Grand International beauty contest tog det stopp. Det sades nämligen att hon var tvungen att gå ner i vikt för att kunna prestera där.

Enligt Iceland Monitor hade en representant för tävlingen sagt till Jónsdóttir att ”sluta äta frukost, ät endast sallad till lunch och drick vatten varje kväll innan tävlingen”. Råden kom eftersom tävlingsledaren Najat Itsaragrisil ”gillar dig och vill att du ska kunna gå långt i tävlingen”.

 

Jónsdóttir kontrade med att hon inte var villig att förändra sin kropp för tävlingen: ”Om den som äger tävlingen verkligen gillar mig som jag är men vill att jag ska gå ner i vikt förtjänar han inte att ha mig bland topp tio”, säger hon till People bodies.

”Ja, mina axlar är lite bredare än de andra tjejernas men det beror på att att jag var medlem i Islands nationella idrottslag och det är jag stolt över. Jag tar inte illa vid. Personligen tycker jag att jag är fin som jag är.”. 

 

Instagram har hon lagt upp en bild där hon skriver att det hennes förflutna har gjort henne till den hon är i dag, och att hon är stolt över att vara ett av Nikes ansikten. Om det inte vore för hennes atletiska kropp hade hon inte haft den möjligheten.


 

Några dagar senare klargjorde hon på Facebook att hon droppade av tävlingen: “I’m going to stand up for myself, all women and the Icelandic nation,” she posted. “I’m not going to let them say that I have too much fat to be on stage.”

 

Hon gav också en känga till tävlingsägaren där hon sa att om han vill ha en internationell skönhetstävling måste du åtminstone kunna se internationell skönhet. Hon postade också ett tack för det stöd hon fått: ”Tack för all support. Jag åker hem som en vinnare och som den mest stolta islänningen i hela världen”.

 

Text: Julia Kimell
Bilder: Annas instagram.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.