Sportig och aktiv semester i Dalarna

Sportig och aktiv semester i Dalarna

Gillar du utmaningar? Den södra delen av Dalarna erbjuder outdoor för alla smaker. Här finns alltifrån tuffa löplopp med grymma hinder till simning i öppen älv.

Vansbrosimningen
En del av En Svensk Klassiker och Sveriges största simarrangemang. Nytt för i år är Vansbro Öppen Älv, där deltagarna ges möjlighet att utföra loppet i sin egen takt. De tre kilometer långa huvudloppet går av stapeln i Vanån för att avslutas med 1000 meter motströms i Västerdalälven. Folkfesten genomförs i början av juli och simloppen som anordnas lämpar sig för både unga och gamla motionärer.

Vansbroveckan 2014
28 juni Vansbro Triathlon
29 juni Vansbro Bianchi 120
4 juli Vansbro Halvsim, Vansbro Öppen Älv
5 juli VansbrosimningenLilla Vansbrosimningen
6 juli Vansbro Tjejsim, Vansbro Kortsim, Vansbro Ungdomssim

Vansbro marathon
Längtar du efter riktig terränglöpning? Då är Vansbro Marathon utmaningen för dig, terränglöpning med marathonlängd på 43 km. Tävlingsdag är torsdag 3 juli i simmarveckan. För de som inte vill springa ett helt marathon så finns Vansbro Halvmarathon (23 km) och från i år 2014 Vansbro Kvartsmarathon (10,6 km).

Spring efter vackra Västerdalsälven, Inlandsbanan, genom fäbodar, över broar, på spångar och över natursköna rullstensåsar. Underlaget är mycket varierande med stigar, vandringsled, spänger, skogs- och grusvägar och slutligen max 1 % asfalt.

Säter triathlon
5 juli är det dags för Säter triathlon. Ett årligt återkommande evenemang och tävling då mängder av ungdomar, motionärer och elitidrottare kommer till Säter för att simma, cykla och springa. Den populära utmaningen är tävlingen där alla kan delta med mixade lag. Föranmälan krävs.

Tough Race – Ett lopp med riktig terränglöpning och grymma hinder
Tävlingscentrum kommer att vara Dalsjö som ligger ca 6 km öster om Borlänge.

Banan kommer att sträcka sig ca 8 km över åkermark, på stigar, genom skog, över myrar, bäckar, diken och vattendrag. En slingrande väg över och under stockar, upp och nedför branta partier och genom svåra passager vilket skapar mängder av naturliga hinder. Allt i en helt naturlig miljö.Som om inte det vore nog så kommer det att vara ca 15 utmanande hinder som kommer att kräva både mentalt fokus, vilja, mod, fysisk styrka och uthållighet. Några exempel är: Åla under taggtråd, balansgång, armgång, höga klätterhinder, över/underhinder och väggar! Loppet går av stapeln 2 augusti.

Satmaran – mountainloppet för glada tjejer!
Satmaran är MTB-loppet, som körs för 15:e gången, för dig som är tjej och erbjuder en cykelutmaning i blandad kuperad terräng. Banan är ca 41 km, var av 8 km stig av god kvalitet, lite asfalt samt resterande del grusvägar. Banan erbjuder dessutom en härlig blandning av kuperad terräng. Utefter banan finns det två kontroller, en efter 12 km (i samband med varvningen) samt en efter ca 27 km. Du behöver inte vara cykelproffs för att vara med, Satmaran passar alla! Tävlingsdag är 30 augusti.

Mer information hittar du här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.