Sporthälsas sockersöta läsarevent: Lyssna på Ann Fernholm – känd för boken Ett sötare blod

Sporthälsas sockersöta läsarevent: Lyssna på Ann Fernholm – känd för boken Ett sötare blod

Tisdagen den 21 mars klockan 18.00 är ni välkomna till Salming-butiken på Kungsgatan för att mingla med andra Sporthälsa-läsare. Du får ta del av nya forskningsrön om sockret som är så skadligt för våra kroppar, du får testa blodet hos sjuksköterskan Ann Crafoord Ingvar som är vice ordförande i Kostfondens styrelse och förstås som alltid ta del av goodiebags och nyttiga tilltugg.

Nästa läsarträff

Var? Salming store, Kungsgatan 19, Stockholm.
Hur kommer jag dit? Tunnelbana Hötorget eller Östermalmstorg.
När? Tisdagen den 21 mars klockan 18.00.

Varför? Lär dig mer om socker och vad det gör med din kropp.

Mer om kvällens föreläsare – Sporthälsas profil – Ann Fernholm
Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och författare till böckerna Ett sötare blod (2013) och de barninriktade böckerna Det sötaste vi har (2014) och Smakäventyret (2015). Hon har disputerat i biokemi och har sedan år 2009 granskat råden om en lågfettdiet. Det arbetet har övertygat henne om att kostbehandlingar kan spela en mycket större roll i vården än vad de gör idag. Hon har varit med och grundat Kostfonden eftersom högkvalitativ forskning är avgörande för att förändra vården.

Mer om Ann Crafoord Ingvar – kvällens blodexpert
Ann Crafoord Ingvar är utbildad ekonom, men ett intresse för människors hälsa fick henne att läsa till sjuksköterska 1999. Idag jobbar hon på hjärtkliniken på Danderyds sjukhus och på vårdcentral. Som verksam i vården ser Ann det som ett stort problem att det vetenskapliga underlaget för att ge kostråd till personer med typ 2-diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och andra sjukdomar är så bräckligt. Hon engagerar sig i Kostfonden eftersom vetenskapen på kostområdet behöver stärkas. Vårdpersonal måste få reda på vilka kostråd som effektivast kan hjälpa patienterna att leva så friska som möjligt

Träffa även kvällens utställare:
Werlabs – Erbjuder hälsokontroll via blodanalys med över 100 provtagningsställen på vårdcentraler. Omfattande analyser med läkarkommentarer. Första resultaten inom ett par timmar!

Svensk potatis – Informerar om och marknadsför potatis av hög kvalitet. De har en neutral position i branschen och genomför regelbundet kvalitetsanalyser. Bjuder på något gott under kvällen!

Lily och Hanna – Svensk rawfoodglass tillagad av moder för dotter. Men nu bjuder de dig också!

Klicka in dig på vårt event HÄR.

 Text: Julia Kimell
Fotokollage: Derin Ivgen

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.