Sportfilmerna för den som behöver hjälp med motivationen

Ibland tryter motivationen en aning – det händer oss alla, inte minst när det handlar om fysisk aktivitet. När det sker behöver vi någonting som ger oss en spark i rumpan och får fart på oss igen. Att hitta den typen av motivationskälla är dock lättare sagt än gjort, men det finns trots allt en hel del verktyg att använda för att göra sig av med de negativa tankarna som sätter käppar i våra hjul. I den här artikeln tänkte vi föreslå filmens värld som metod för att hitta ny energi.

Sport kan fylla många positiva funktioner i våra liv. Att utöva sporter gör oss friska och sunda, och att titta på våra favoritlag, spela odds och umgås med varandra i samband med idrottsevenemang är perfekta former av underhållning. Oavsett hur man förhåller sig till sport så är en sak säker – idrott är en ständig källa till spännande och inspirerande historier.

Nedan delar vi med oss av några tips på sportfilmer som garanterat kommer att förse dig med all den motivation du behöver.

Coach Carter (2005)

Coach Carter är en utmärkt film för den som behöver lite perspektiv på tillvaron. Filmen är inte bara inspirerande i form av att den får en att vilja snöra på sig träningsskorna igen, utan även för att den påminner en om vikten av balans i livet – och få saker är så nödvändiga för vårt välmående som just en balans i tillvaron.

Letar du efter andra inspirerande filmer i samma stil som Coach Carter så rekommenderar vi filmer som We Are Marshall (2006) och Remember the Titans (2000).

Seabiscuit (2003)

När det kommer till underdog-berättelser så finns det inte många filmer som är bättre än Seabiscuit. Filmen är baserad på den sanna berättelsen om hästen Seabiscuit, som med sin framfart inspirerade hela USAs befolkning, under en av landets tyngsta perioder.

Det finns fler liknande alternativ som Seabiscuit, för hästälskaren. Ytterligare två förslag är Svarta hingsten (1979) och Berättelsen om Secretariat (2010).

Le Mans ‘66 (2019)

Fart, teknik, beslutsamhet, talang, uthållighet – Le Mans ‘66 innehåller allt du behöver för att känna dig motiverad igen. Filmen om hur Ford tog upp kampen med Ferrari för att segra i det legendariska Le Mans 24-timmarsloppet på 60-talet vann två Oscars och är en lysande film i ordets alla bemärkelser.

Är den här filmen din kopp te så finns det många fler bra bilfilmer att utforska.

Mästarna/The Mighty Ducks (1992)

The Mighty Ducks, eller Mästarna som filmen heter på svenska, är det givna alternativet för alla som älskar hockey eller som är på jakt efter motivation med barnen i familjen vid sin sida. Filmen är rolig, charmig och givetvis mycket inspirerande.

Succéfilmen har två uppföljare och en ny tv-serie produceras i detta nu. En annan inspirerande hockeyfilm som alla bör se är Miracle (2004).

Rocky (1976)

Givetvis måste Rocky inkluderas på en lista med motiverande sportfilmer. 70-talsklassikern med Sylvester Stallone är sannolikt den första filmen som många tänker på i kategorin för idrott och inspiration. Inte nog med att handlingen triggar ens kämparglöd till 100 procent, soundtracket är precis lika synonymt med att tagga till. Låtar som tredje filmens “Eye of the Tiger” och första filmens “Gonna Fly Now” är återkommande inslag i omklädningsrum runt om i världen.

Två ytterligare boxningsfilmer som kan vara värda att titta in för lite extra motivation är Cinderella Man (2005) och Ali (2001).

Känner du att energinivåerna är låga och motivationen är på botten så är det ingenting som gör att du måste känna dig nedstämd – det blir helt enkelt så ibland. Ta ledigt för dagen och bygg upp motivationen igen med någon av de ovan listade rullarna, så är du snart tillbaka på banan.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras