Spelschema för VM i Qatar 2022

När den här texten författas så är det bara några veckor tills fotbolls VM i Qatar visslas igång. Det finns mycket som är nytt med den här upplagan av världsmästerskapen i fotboll och som fotbollsälskare finns det en hel del saker att förhålla sig till.

Men trots allt detta så ska det faktiskt också spelas fotboll också. I den här texten kommer vi att gå igenom alla viktiga datum genom turneringen så att du själv kan ringa in när det är dags att bänka sig i soffan och slå på matcherna. Om du vill ha en mer ingående genomgång med alla datum inkluderade så är det bara att du vänder dig till till den här hemsidan som har ett heltkomplett spelschema för Fotbolls VM. 

Upplägget för VM 

Upplägget för detta års upplaga av VM är likadant som det vi har sett tidigare år. 32 lag har kvalat in i turneringen och lottats in i grupper. Därefter så följer drygt en och en halv  veckas intensivt matchande där alla lag i en grupp möter varandra. De två lag som har placerat sig bäst i sin grupp 

Öppningsmatchen och gruppspelet 

Den första matchen i VM står mellan värdnationen Qatar och Equador. Detta är den enda matchen under turneringens första dag och visslas igång kl 17 svensk tid den 20de november. Därefter så spelas alla matcher i gruppspelet så att grupperna är avgjorda den andra december. I gruppspelet så kan matcher sluta oavgjort och går inte vidare till vare sig förlängning eller straffsparksavgörande. 

Slutspelet 

Slutspelet spelas efter att alla matcher i gruppspelet är avslutade. Ettorna i grupper får möta de lag som har kommit tvåa i åttondelsfinaler där vinnarna sedan går vidare till kvartsfinaler, semifinaler och slutligen finaler. Åttondelsfinalerna spelas 3-6 december, kvartsfinalerna mellan 9-10 december och semifinalerna den 13-14 december.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.