Spänningen inom e-sportens värld 

E-sport är något som verkligen har växt sig stort de senaste åren och det är ett fenomen som både lockar allt fler utövare och även publik. Många som tycker att det är roligt att titta på e-sport vill också betta på matcherna, precis som man kan göra om man tittar på fotboll, ishockey eller basket. När man ska göra detta bör man förstås jämföra olika spelbolag med e-sport betting för att hitta det spelbolag som matchar ens kriterier bäst.

Vad är e-sport?

E-sport är en förkortning för elektronisk sport och detta kallas även för cybersport eller datorsport. För att förklara detta begrepp enkelt så kan man säga att det är ett samlingsnamn för olika tävlingar som genomförs med datorer eller spelkonsoler. Det handlar helt enkelt om att spela olika datorspel mot varandra, och detta görs ofta över internet.

E-sport betting är precis detsamma som annan betting, och handlar helt enkelt om att man spelar på matcher och satsar pengar på det lag man tror vinner. Att betta på e-sport innebär helt enkelt att man satsar pengar på den eller de man tror vinner, men då inom just e-sport.

Att välja rätt spelbolag 

Om du vill betta på e-sport behöver du först avgöra vart du vill spela, och vilket spelbolag som är rätt handlar till stor del om vad som är viktigt för dig. Generellt kan man dock säga att sådant som utbud och odds är viktigt. Utbudet har framför allt betydelse om du vill kunna betta på många olika e-sporter. Varför oddsen är viktiga säger sig själv – det är trots allt oddsen som avgör hur mycket du kan vinna. Eftersom olika spelbolag kan erbjuda olika odds på samma match så är det en bra idé att jämföra detta innan.

Här är några bra val när det gäller spelbolag:

  • Pinnacle. Ett spelbolag som är känt för att ha de högsta och bästa oddsen på olika matcher inom e-sport. Detta är alltså ett bra val om du vill ha ett spelbolag med höga odds.
  • Betway. Detta är ett populärt spelbolag inom e-sport, och de har verkligen profilerat sig inom detta. De sponsrar även många olika turneringar och lag, och är därför ett välkänt namn inom e-sportbranschen.
  • Mr Green. Även detta är ett spelbolag som ligger i framkant när det gäller e-sport betting. För att locka till sig spelare erbjuder de olika kampanjer som är riktade mot just e-sport. De har även ett stort utbud av spel, turneringar och ligor.
  • Snabbare. Detta spelbolag är populärt eftersom de erbjuder möjligenheten att betta på e-sport utan registrering. Detta gör att man kan spela snabbt och enkelt hos Snabbare. Snabbare erbjuder dessutom möjligheten att titta på matcherna man spelar på vilket ger en ökad spänningsfaktor.

Spela med eller utan bonus

En annan sak som kan vara värd att hålla utkik efter är om spelbolaget du tänkt spela på erbjuder någon form av bonus för nya spelare. Om de erbjuder exempelvis en välkomstbonus kan detta vara något som snabbt ger dig möjligheten att öka på din spelkassa. En bra välkomstbonus innebär att spelbolaget matchar den summan du sätter in. Så om du exempelvis sätter in 1000 kronor att spela för så skjuter spelbolaget till 1000 kronor så att din totala spelkassa nu uppgår till 2000 kronor. Denna bonus måste dock i regel omsättas ett antal gånger innan du kan plocka ut eventuella vinstpengar.

Omsättningen är viktig att ta hänsyn till när man accepterar en bonus, eftersom denna innebär att man inte kan ta ut eventuella vinster direkt. I vissa fall kan det alltså vara ett bättre alternativ att spela utan bonus, till exempel om man bara vill betta på någon enstaka match och sedan kunna ta ut sin vinst. Med en bonus så spelar man ofta för bonusen först, och denna summa kan man inte ta ut. Eventuella vinster ska sedan omsättas ett antal gånger, ofta väldigt många gånger, innan dessa kan betalas ut.

Titta på e-sport

Om du är intresserad av att titta på streamad esport finns det många möjligheter. En klassiker är såklart YouTube, men det finns även andra kanaler så som Twitch, som vuxit till en enorm popularitet de senaste åren. Om du istället vill följa matcherna live så spelas det varje år turneringar inom Sverige & Europa, där du som deltagare kan dela din passion med andra fans av e-sport.

Att tänka på när du ska spela på esport

  • Läs på innan. Välj gärna stora e-sporter och tävlingar med professionella spelare. Då kan du kolla upp dessa genom att till exempel kolla statistik från tidigare matcher.
  • Välj ett spelbolag med bra odds. Oddsen kan som sagt variera mellan olika spelbolag, så jämför och välj sedan ett bolag med höga odds.

Acceptera risken för förlust. Oavsett vad du spelar på så finns förstås risken att förlora, även när det gäller e-sport. Satsa aldrig mer än vad du har råd att förlora, och var beredd på att det faktiskt inte alltid blir vinst.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.