Spa Stockholm? Guide till huvudstadens 4 bästa spa

spa Stockholm

Unna dig en paus på ett härligt spa i Stockholm. God mat, massage, träning och avkoppling kan vi behöva dessa tider, både för nya mentala och fysiska krafter. Här guidar vi dig till fyra extra fina spa Stockholm stad bjuder in dig till!

Sugen på en paus på ett lyxigt spa Stockholm erbjuder dig i vår eller sommar? För vad passar väl bättre efter en lång vinter och även andra påfrestande utmaningar från omvärlden, än att fylla på med energi i ett fint spa? Tänk dig en dag med en skön massage eller en uppfräschande ansiktsbehandling, ett härligt träningspass, äta en god och hälsosam middag och slappna av i en skön bastu och swimmingpool. Allt det här kan du få på ett spa Stockholm har.

En spa-weekend kan vara en fin present till dig själv eller någon du tycker om. Det är en present som ger en positiv effekt på hälsan, både kropp och sinne. Däremot kan vara svårt att hitta den där perfekta spaanläggningen och därför vill vi ge dig en hjälp på traven. Här har vi listat tre spa Stockholm välkomnar dig till, med fina erbjudanden och välförtjänt återhämtning.

Spa Stockholm? Guide till huvudstadens 4 bästa anläggningar

spa Stockholm

Stockholm Spa & Hälsostudio – ett privat spa utöver det vanliga

 I hjärtat av Stockholm, på mysiga Rörstrandsgatan, har Stockholm Spa & Hälsostudio funnits i snart 11 år. Det är Stockholms enda helt privata dagspa, där endast en bokning i sänder tas emot – inga andra gäster i anläggningen samtidigt, lyxkänsla!

Stockholm SPA & Hälsostudio, en rofylld oas skapad för gäster som vill koppla av i lugnet utan andra spagäster men också sällskap som vill fira speciella tillfällen helt privat i en härlig spamiljö, allt utifrån deras önskemål. Hit hittar därför många möhippor, par som vill fira bröllopsdagar & förlovningar, sällskap som firar födelsedagar, tjejträffar, företagsevent med fler. Här har bl.a Zara Larsson firat sin födelsedag!

Det finns givetvis en gedigen spa-meny även för dig som vill komma helt själv och unna dig vardagslyx till bra priser – skönt och värdefullt även med egen-tid för att fylla på med återhämtning, lugn och ro.

Även om du tränar regelbundet så behöver kroppen och musklerna omvårdnad för att läka och för att släppa på spänningar och eventuell överansträngning. Många tillbringar idag mycket tid framför datorer vilket får konsekvenser för bland annat nacke, axlar – och andningen. Att då och då få en avslappnande behandling är värdefullt för att hålla i längden.

Ägaren och grundaren Susan Östlund har tidigare arbetat både som friskvårdschef på en stor anläggning och som stressterapeut. Hon menar att även miljön – som ett komplement till behandlingar och varma bad –  är betydelsefull på ett spa för att skapa bästa förutsättningar för välmående och avslappning. “Genom att stimulera våra sinnen kickar vi igång ‘lugn-och-ro-systemet’ där återhämtning och läkning sker, vi sänker också stress och spänningar. Stockholm SPA & Hälsostudio strävar i sitt koncept efter att man som gäst ska få en helhetsupplevelse för alla sinnen och känna sig väl omhändertagen med omtanke, god service & behandlingar som berör, säger Susan Östlund.

I den privata spadelen har du tillgång till både en jacuzzi och bastu för avslappnande och sköna bad i en rofylld miljö med tända ljus och lugn musik. Det finns två duschar där du får använda Maria Åkerbergs ekologiska produkter. Det ingår också lån av handduk, badrock och tofflor samt avkoppling i det privata relaxrummet med frukt, juice och snacks.

“Hit ska man kunna komma som man är, utan att behöva bli störd och bara få njuta av en lugn tillvaro. Det är en otroligt viktig tid som vi idag behöver göra plats för och som vårt spa vill bidra till”, säger Susan Östlund

Spaupplevelsen

I den privata spadelen har du tillgång till både en jacuzzi och bastu för avslappnande och sköna bad i en rofylld miljö med tända ljus och lugn musik. Det finns två duschar där du får använda Maria Åkerbergs ekologiska produkter. Det ingår också lån av handduk, badrock och tofflor samt avkoppling i det privata relaxrummet med frukt, juice och snacks.

“Hit ska man kunna komma som man är, utan att behöva bli störd och bara få njuta av en lugn tillvaro. Det är en otroligt viktig tid som vi idag behöver göra plats för och som vårt spa vill bidra till”, säger Susan Östlund.

spa Stockholm

Behandlingar på spa för både ansikte & kropp

Stockholm SPA & Hälsostudio erbjuder en gedigen spa-meny med massagebehandlingar, ansikts- och kroppsbehandlingar samt spakurer. Låter en aromainpackning lockande? Eller kanske anti stress-massage passar dig bättre? Eller varför inte testa sportkuren med kroppscrub, bastubad och massage?

När du gör en behandling på detta spa ingår det alltid avkoppling i relaxlounge med frukt och dryck efter att din behandling är klar. Här erbjuds även olika ”duo-spa-paket” som bl.a ”Romantic SPA Deluxe” & ”SPA för två”.

Här kan du se hela menyn med de olika behandlingarna samt spapaket som erbjuds! 

spa Stockholm

Aktiviteter

Hos Stockholm SPA & Hälsostudio kan du yoga i en lugn och rogivande spamiljö som även här skapar bästa förutsättningar för att gå in i en mer ”meditativ/mental träning och rörelse i stillhet”

Här erbjuds MediYoga, eller medicinsk yoga som det också kallas. Det är en kravfri form av yoga som utövas efter var och ens förmåga. Här är fokus på andningen tillsammans med mjuka, långsamma, inkännande rörelser och positioner – en yogaform som passar alla, oavsett ålder.

“Fler borde unna sig MediYoga. Framförallt nu när många jobbar eller har jobbat hemifrån oftast med sämre arbetsställning framför datorn, och kanske längre tid utan paus. Detta ökar bl.a. överbelastning och spänningar på hela nacke/axlar/rygg. Hela vår livssituation har också skapat mer stress, oro och nedstämdhet. Med tidigare erfarenheter från stressmottagningen PMD Stressmedicin, så behöver vi hitta stunder med återhämtning samt släppa på stress och spänningar så vi inte dränerar oss. Forskning visar att MediYoga är ett bra verktyg att stärka oss mentalt, fysiskt, hormonellt och emotionellt”, säger Susan Östlund.

Låter det intressant? Stockholm SPA & Hälsostudio erbjuder kurser, drop-in PT-yoga och privata grupper. De arrangerar även yogaresor till La Mata, Spanien varje år i oktober – en fantastisk plats som fått utmärkelsen av WHO för att ha en av Europas hälsosammaste klimat. De arrangerar också möhippor, födelsedagsfiranden, tjej-spa-arrangemang, bröllopsdagar, företagsevent, workshops med mera.

  • Adress: Rörstrandsgatan 24, Stockholm City
  • T-bana: Sankt Eriksplan

Mer information hittar du här på hemsidan!

spa Stockholm

Sandhamn Seglarhotell – modernt hotell i Skärgården

Sandhamn Seglarhotell ligger bara en dryg timme från Stockholm City på Sandön, hjärtat i världens vackraste skärgård. Båtresan, havsutsikten, luften och känslan av att kliva i land på en plats helt utan krav och måsten. Kan det börja bättre?

Sandhamn Seglarhotell har anor tillbaka till 1800-talet, då byggnaden invigdes av kung Oscar II. Idag drivs det som ett modernt destinationshotell där du kan uppleva skärgården i Stockholm varje dag, året runt. Här får du tillgång till fina hotellrum, ett mysigt spa med gym och poolområde samt ett kök i toppklass som drivs av kockar från Stockholms mest populära ställen.

På Sandhamn Seglarhotell händer det alltid något nytt. Från konserter och temakvällar, från beach club till julbord. Oavsett om ni är ett gäng seglare, en barnfamilj eller ett kärlekspar hittar ni alltid en anledning till att besöka detta vackra skärgårdshotell.

”Vi skapar en destination som är värd en resa i sig, men vårt mål är att inspirera till att upptäcka Sandhamn lika mycket som att uppleva oss som hotell, spa och restaurang. Vi tror på att dagens skärgårdsresenär söker både det naturnära och det bekväma. Att befinna sig på Sandhamn är en otrolig känsla, med segling, härliga badstränder och promenader med dramatisk havsutsikt. I kombination med naturen får du hos oss även tillgång till moderna hotellrum, ett mysigt spa och ett kök i toppklass” säger Marcus Wallen, VD, Sandhamn Seglarhotell.

spa Stockholm

Spaupplevelsen

Sandhamn seglarhotell erbjuder spa både inomhus och utomhus. Här kan du varva ner medan du lyssnar till vågskvalpet och fåglarnas sång – en vacker spaupplevelse på gränsen mellan skärgård och öppet hav!

Spaavdelningenn inomhus är öppet året runt och här kan du simma i en tempererad pool, sjunka ner i jacuzzin eller bara koppla av i en skön miljö. Det finns en spabar olika typer av spabehandlingar erbjuds.

Under vinterhalvåret kan man få uppleva skärgården på riktig. Genom att varva iskalla dopp i havet och varma bastubad känner du dig både piggare och gladare, eftersom adrenalin och endorfiner frigörs i kroppen.
Iskalla  havsbad kräver förstås lite extra mod men effekten och upplevelsen blir desto starkare. Bastuflottarna här är vedeldade och bokas separat. Till utomhusspa kan du få både lättare snacks och dryck serverat.

Restaurang och mat

Kockarna på Sandhamn Seglarhotell har lång erfarenhet av Stockholms toppkrogar såsom Lydmar, Strandvägen 1 och Eataly. Därför serveras en klassisk skärgårdsmeny med samma höga nivå på råvaror, kulinariskt hantverk och goda stämning som i staden.

Köksmästare Thomas Omfors skapar menyn utifrån gästernas önskemål men också platsen. Här serveras klassiska rätter med lokala råvaror när det är möjligt.

“Vi lagar god mat som vi själva är sugna på”, säger Thomas Omfors. Dagens lunch serveras året runt och det finns alltid vegetariska, veganska, glutenfria samt laktosfria alternativ. Restaurangens kulinariska resa och kombination av klassiskt och nytt ger ett spännande matkoncept ute i skärgården.

Träning

Det finns flera olika aktiviteter för den träningsintresserade som besöker detta hotell med inomhus och utomhus spa. Upplev Sandhamns fantastiska natur genom att få upp flåset utomhus när träningssuget kickar in! Det finns flertalet markerade leder och stigar för promenader, löpturer samt för den som vill upptäcka ön på cykel.

Vill du ta dig runt ön längs med stränderna är sträckan 15 kilomter. Hela den inre delen av ön är obebygd och täckt av vacker tallskog där det råder lugn och stillhet året om – en otrolig kontrast till det öppna havet som omger ön.

Vill du hellre gymma finns det möjligheten i Sandhamn Seglarhotells inomhusgym. Under sommarmånaderna erbjuds dessutom yogaklasser tre dagar i veckan. Det finns också möjligheter för padel, tennis, kajak, segling, windsurfing i anslutning till anläggningen.

spa Stockholm

Behandlingar

Belöna kroppen och hitta ö-lugnet med en spabehandling hos Sandhamn Seglarhotell! Här kan du exempelvis boka in dig på en massage, naprapatbehandling och ansiktsbehandling med olika spaterapeuter.

När du bokar en behandling ingår alltid tillträde till bassäng, bastu, gym och spa-område.

Erbjudanden

Sandhamn Seglarhotell har alltid flera olika events och erbjudanden på gång. För att se vad som händer just nu, läs mer här! 

Pris och spapaket

När du bokar ett rum på Sandhamn Seglarhotell ingår alltid entré till spa och frukost. Du kan utöver det välja att lägga till yoga och spabehandlingar. Priserna varierar beroende på dag och rumstyp.

Läs mer och boka här!

spa Stockholm

Ellery Beach House – Stockholms enda beach hotell

Ellery Beach House är beläget 18 minuter från Stockholm city, närmare bestämt på Lidingö längst ut på Elfviks udde. Innerstadslivet känns väldigt långt bort i det här lantliga landskapet!

Det här är inte ditt typiska spa, utan snarare en destination som kommer att få dig att känna det som att du hänger på en utlandssemester! Du får uppleva rofyllda och livliga kontraster där natur, hav och strand möter en livlig miljö med musik, dans, cocktails och en mix av människor. Flera dagar i veckan finns till och med en DJ på plats!

Designen hos Ellery Beach House är en del av upplevelsen och är inspirerad av 60- och 70-talets Palm Springs. Det finns 122 hotellrum, flera konferenslokaler, två restauranger och, kanske viktigast av allt, Coco Beach Club – hjärtat av destinationen med fyra uppvärmda pooler öppna 365 dagar om året.

Du kan ta dig hit kommunalt eller med bil. Snart (1 maj 2022) är det också möjligt att komma direkt till destinationens egna brygga med båten!

“Vår förkärlek för ombonade, varma miljöer gör Ellery till en tillflyktsort, en retreat, en upplevelse, ett hotell, en destination där du får vara den bästa varianten av dig själv.”, säger Cecilia Bolandrina, Commercial Manager, Ellery Beach House Stockholm.

Spaupplevelsen

Upplev ett annorlunda typ av spa i en lekfull miljö där du kan relaxa utan att behöva viska! Coco Beach Club är Stockholms första (och enda) beach club. Här finns inomhus- och utomhuspooler, eldrum och solsängar. Med musiken, drinkarna, maten och aktiviteterna runt omkring förs tankarna snarare till Palm Springs – du kommer glömma att du är i Stockholm!

spa Stockholm

Restaurang och mat

Coco Beach Clubs restaurang serverar  “Cali Style” mat med influenser från Malibu och Palm Springs. Här får du en avslappnad atmosfär med mellanrätter och smårätter som kan ätas vid solsängarna, helst med chopsticks! Hälsan är central i menyn. Det serveras exempelvis näringsrika poké bowls. Eller vad sägs om att sippa på en grön smoothie medans du är klädd i en skön morgonrock?

Restaurang Palmers serveras medelhavsmat med inspiration från strandpromenaden i Nice, torgen runt Amalfikusten och livliga matmarknader i Tel Aviv. Stockholm kommer kännas väldigt långt borta. Restaurang Palmers serverar också en god brunch på helgerna. Extra festlig brunchupplevelse är det på lördagar när det finns en DJ på plats!

Träning

Precis utanför dörren finns fina löpspår längs vattnet (Lidingöloppet går nästan hit ut vilket säger en hel del!) Är löpning inte din grej lånar Ellery Beach House ut både mountainbikes och SUP-brädor. Utöver detta finns tre padelbanor, boulebana och gym.

Du kan dessutom få skräddarsydda träningsupplevelser med PT både i padel och gymmet.

Behandlingar

Stockholms enda beach resort erbjuder behandlingar i form av svalkande cocktails, delikata nibbles och 33 sköna grader i poolen. Men det finns också flera unika spabehandlingar för både kropp och ansikte som är lika spännande att upptäcka som de är sköna att uppleva!

“You’re gold baby” är den lyxigaste som erbjuds. Här får du enzympeeling på hela kroppen, avslappnande massage för att komma ner i varv, en längre ansiktskur med rengöring, peeling, ansiktsmask och ansiktsmassage med koppning och kristallroller. Alla produkter som används i spabehandlingarna är ekologiska och närproducerade.

spa Stockholm

Erbjudanden

Det finns flera spaerbjudanden för övernattande gäster. En är Lounge Stay, där du får häng på Coco Beach Club och en tidig middagssittning i Restaurang Palmers. Efteråt får du en ansiktsmask på rummet och sedan fortsätter kvällen med härligt häng och musik. Vill du ha det ännu mer relaxed kan du välja Cali Style-paketet, då kan du äta din middag i morgonrocken på Coco Beach Club.

Om du bara vill ta en kort paus med spa i Stockholm kan du testa dessa erbjudanden:

  • Coco Daybreaks mellan 10:30-15:30. Här ingår entré till bad och häng i Coco samt lunch.
  • Coco Evening Break mellan kl 18:00-23:00 som inleds med en Cali Style middag i Coco Beach Club och avslutas med bad och häng

Läs mer och boka här! 

Pris och spapaket

Priser för endagsupplevelser kostar från 895 kronor per person medan övernattningspaket kostar från 1845 kronor per person.

spa Stockholm

Yasuragi – japanskt bad att andas ut på

Bara 20 minuter från Stockholms innerstad, på natursköna området Hasseludden i Nacka, ligger Yasuragi – ett modernt spa med japanska anor. I 25 års tid har människor kommit hit för att lämna vardagen för en stund, koppla av och hitta ny energi. Förutom ett stort och imponerande spa i japansk anda finns här 191 hotellrum och sviter i japansk stil och tre restauranger där mat inspirerad av de japanska köket serveras.

Lite kuriosa är att det japanska ordet Yasuragi kan översättas med den djupa sköna utandning du gör när du verkligen släpper taget och slappnar av. Som till exempel när du efter att ha tvagat dig på det japanska viset sakta sjunker ner i en varm källa – du andas ut. Hit kan du komma som övernattningsgäst eller över dagen!

Yasuragi är inte ett vanligt spa. Hit kommer man för att uppleva stillheten i den japanska badkulturen, finna det inre lugnet och uppleva helheten av Yasuragi som syftar till att ge återhämtning och ny energi, säger Johan Wijkman, Chef för det japanska badet på Yasuragi.

Spaupplevelsen – det japanska badet

När du checkar in som gäst på Yasuragi får du en yukata (en japansk bomullsrock) och tofflor. De bär du under hela vistelsen: när du slappnar av i det japanska badet, när du rör dig runt huset och när du äter dina måltider på någon av restaurangerna. Du får också badkläder att använda i det japanska badet som du sedan även får du ta med dig hem.

Syftet med att bära likadana yukata och badkläder är dels att göra det enkelt för dig att besöka detta spa, dels för att skapa en miljö som är stillsam och fri från alltför många intryck. Yasuragi handlar om att ge dig möjlighet att lugna ned ditt nervsystem och landa mjukt i dig själv.

Yasuragi är inte vilket spa som helst. Här står det japanska i centrum och i badet där du får uppleva en anrik badtradition med japansk tvagningsritual som inledning. Efter det väntar varma källor både inne och ute under tallarna, bastu av olika slag (exempelvis en ångsaltbastu och en sovbastu för extra mycket avkoppling!), kolsyrebad, kallkällor och bergrumsbad.

Här rör du dig långsamt, talar i en låg ton och ger dig tid att låta sinnena vila. Inga mobiler – bara du och det lugnande vattnet!

Restaurang och mat

I de tre restaurangerna på Yasuragi kan du njuta av mat som är inspirerad av olika delar i den japanska matkulturen. På a la carte-menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. I Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på stekhäll. Medan Saishoku serverar härlig nyskapande sushi, som du även kan ta med hem som take away vid hemfärd.

Eftersom en grundsten på detta spa är hållbarhet och hälsa är det självklart att de japanska smakerna även finns som helst växtbaserade alternativ. Här kan du låta dig överraskas av en ny typ av vegansk mat!

Träning och aktiviteter

Vill du göra mer än att hänga i badet på spa, finns det flera aktiviteter att ägna sig åt på Yasuragi. Du kan få fart på kroppen med japansk radiogympa eller tabata intervallpass. Vill du ägna dig åt lite lugnare aktiviteter finns möjlighet för zenmeditation, qigong och yinyoga.

En nyhet är Avslappning med koppning. Detta är en klass där du får gå in i olika avkopplande positioner samtidigt som du sätter statiska massagekoppar i silikon på kroppen. Det här är ett sätt att hjälpa kroppen att släppa på spänningar, öka flexibiliteten, förbättra cirkulationen och ge bindväven bättre balans.

Vill du få frisk luft rekommenderas en sinnespromenad i den vackra naturen utanför i Vandringens- och stillhetens trädgård.

Behandlingar

På Yasuragi finns en rad spabehandlingar på menyn! Här erbjuds flera olika typer av massage-, ansikts-, och kroppsbehandlingar. Inför varje ny årstid erbjuds dessutom en specifik behandling som syftar till att få dig i samklang med naturen – en behandling anpassad efter årstiden helt enkelt.

Det finns flera signumbehandlingar som ger djup avslappning och återhämtning. Dessa är behandlingar utöver det vanliga. Vad sägs till exempel på behandlingen Digital paus? Det här är en massage som syftar till att ge kroppen ny energi och ge de muskelgrupper du använder dagligen i den digitala världen en avslappnande behandling.

Erbjudanden

Yasuragi har flera olika spaerbjudanden och saker på gång hela tiden. Se till att spana in hemsidan för att hålla dig uppdaterad om vad som händer!

Alla paket innehåller minst en måltid, entré till japanska badet och aktiviteter, det ska vara en helhetsupplevelse. En bästsäljare är övernattningspaketet med middag. Du kan också välja att komma på ett dag- eller kvällspaket.

Pris och spapaket

För dagspa är priset från 1090 kronor. Övernattningspaket med middag ligger på från 1750 kronor.

Läs mer och boka här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.