Spa Göteborg? Guide till stans 3 bästa

spa göteborg

Unna dig en paus på ett härligt spa i Göteborg. God mat, massage, träning och avkoppling kan vi behöva dessa tider, både för nya mentala och fysiska krafter. Här guidar vi dig till tre extra fina spa i närheten av Göteborg som du inte får missa.

Ta en paus på ett lyxigt spa Göteborg stad erbjuder oss i vår eller sommar? För vad passar väl bättre efter en lång vinter och även andra påfrestande utmaningar från omvärlden, än att fylla på med energi i ett fint spa? Tänk dig en dag med en skön massage eller en uppfräschande ansiktsbehandling, ett härligt träningspass, äta en god och hälsosam middag och slappna av i en skön bastu och swimmingpool. Allt det här kan du få på ett spa Göteborg har.

En spa-weekend kan vara en fin present till dig själv eller någon du tycker om. Det är en present som ger en positiv effekt på hälsan, både kropp och sinne. Däremot kan vara svårt att hitta den där perfekta spaanläggningen och därför vill vi ge dig en hjälp på traven. Här har vi listat tre spa Göteborg välkomnar dig till, med fina erbjudanden och välförtjänt återhämtning.

Spa Göteborg? Guide till stans 3 bästa

spa göteborg

Treetop spa hangout & hotel – ett roligare spa

På Hisingen, i utkanten av centrala Göteborg, ligger Treetop Spa Hangout & Hotel i en lugn och lummig miljö. Anläggningen har runt 36 hotellrum, en trivsam pub och en takbar för sommargäster. I dagarna invigdes också en sprillans ny och fin restaurang här!

Både privatpersoner (såväl par som grupper) och företag kan njuta av tillvaron här i fina fest- och konferenslokaler som passar kickoffer, bröllop, möhippor och svensexor. Är du sugen på att glida in på spa med extra stil? Treetop Spa har en fräck partylimousinebuss som du kan plockas upp med på valfri plats i Göteborgsregionen! Ett särskilt populärt alternativ bland grupper.

Med jämna mellanrum anordnas konserter och shower också. I maj kommer exempelvis Robert Wells och underhåller.

“Treetop Spa är ett roligare spa. Här är fokus på umgänge och glädje, en annorlunda upplevelse bland trädtopparna”, säger Eva Palmgren, Treetop Spa Hangout & Hotel

Spaupplevelsen

På Treetop Spa finns två spa-anläggningar: Treetop Bergspa på berget och Harmony Spa. Harmony Spa passar dig som är ute efter ett mysigt och lugnt häng inomhus med bastu, jacuzzi, gym och behandlingsrum.

Treetop Bergspa är en roligare och mer unik spaupplevelse. Endast ett stenkast från centrala Göteborg kan du nämligen få träda in i en värld högt upp bland trädtopparna!

spa göteborg

Treetop Bergspa

Uppe på berget ligger alltså den största spaanläggningen med fyra avdelningar: Treetop Bergspa – med en magnifik utsikt över Göteborgs skyline. Mitt bland stammar, grenar och blad finns vedeldade utomhusbadtunnor och bastuanläggningar, soldäck, en stor jacuzzi, en isvak samt Treetop Bar. En upplevelse som är perfekt för konferensen, personalfesten, kickoffen, bröllopsfesten eller för en kul weekend med kompisarna – oavsett tid på året. Även dagspagäster är varmt välkomna.

Det går dessutom att abonnera hela berget för den som vill, då kan det rymmas upp emot 100 personer i de olika avdelningarna.

“En plats för gemenskap och umgänge snarare än för individualism och introverta lösningar. Ett ställe som är tillåtande, inkluderande och fyllt av upplevelser. En plats med glimten i ögat istället för gurkskivor på ögonen. En annorlunda upplevelse med bad, umgänge, fest och häng bland trädtopparna. Ett stycke verklighetsflykt, mitt i vardagen”, säger Stylt Trampoli, som tagit fram konceptet för Treetop Spa.

spa göteborg

Restaurang och mat på spa

Restaurangen på Treetop Spa får mycket uppskattning för maten som serveras! Bland huvudrätterna kan du välja mellan fisk, kött och vegetariskt. Vad sägs till exempel om varmrökt lax eller friterad halloumi? Mums säger vi! Har du allergier eller andra matpreferenser är det bara att höra av sig i förväg, så löser kockarna det!

Träning på spa

Bara att ta sig upp till Treetop Bergspa är en bra träning, eftersom att det är trätrappor hela vägen upp till toppen! Men för dig som vill ha extra träning under din spavistelse så finns ett alldeles nytt och fräscht gym i huvudbyggnaden att använda också.

spa Göteborg

Behandlingar på spa

Treetop erbjuder välgörande behandlingar för hela kroppen. I den unika miljön får du en upplevelse utöver det vanliga. Kunniga, auktoriserade spa- och hudterapeuter skapar en personligt anpassad behandling till dig utefter just dina behov och önskemål, vilket gör varje besök hos Treetop Spa unikt.

I Harmony Spa finns flera behandlingsrum där du kan njuta av olika sorters massage, ansiktsbehandlingar och vaxning.

Rekommenderad behandling för SportHälsas läsare

Den populäraste behandlingen på Treetop Spa är Klassisk svensk massage. En djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Passar perfekt vid återhämtning efter träning!

Erbjudanden på spa

Treetop Spa är delägare i mikrobryggeriet Två Feta Grisar på Hisingen i Göteborg. Därför har du och din grupp möjlighet att boka in en öl- eller vinprovning under spavistelsen.

Pris för spa och spapaket

Dagspa erbjuds måndag till lördag. Det finns dessutom flera olika spapaket att välja mellan på Treetop Spa i Göteborg. Det mest populära heter Lilla Treetop och just nu finns också ett showpaket med Robert Wells!

De flesta paket som erbjuds inkluderar logi, hotellfrukost, Treetop Bergspa, Harmony Spa och nästan alltid middag. Behandlingar kan köpas till, helst i förväg.

Priserna varierar utifrån veckodag och säsong. Läs mer och boka här!

spa göteborg

Hooks Herrgård – spa vid vacker sjö

I Småland, några mil söder om Jönköping, ligger Hooks Herrgård som sedan 1963 drivs av familjen Edberg. På anläggningen finns ett spa på 1300 kvm med en fantastisk utsikt över Hokasjön. Förutom ett stort spa finns över 100 hotellrum, två restauranger och barer, festlokaler, golf- samt padelbanor och massor mer. Allt du behöver samlat på en och samma plats!

”Stämningen på herrgården är familjär, här mår man bra och blir väl omhändertagen. Historiken sitter i väggarna och ger en guldkant till upplevelsen.”, säger Therese Edberg, marknadsansvarig på Hooks Herrgård.

spa göteborg

Spaupplevelsen

Detta fantastiska spa erbjuder två avdelningar: en aktiv avdelning för rekreation, bad, bastu samt träning och en lugn avdelning för spabehandlingar.

I den aktiva spa-delen finns bland annat en 20 meter lång swimmingpool, varma och kalla vattenkällor, bastulandskap med upplevelseduschar, fotbad för trötta fötter, ett härligt soldäck med terrass samt möjlighet till träning i gymmet som är placerat i en glaskub på taket.

spa göteborg

Restaurang och mat på spa

I herrgårdens restaurang kan du slå dig ner vid ett bord med utsikt över Hokasjön, omringad av 1700-talets elegans. Här tillagar och serverar den franske köksmästaren Gregory Gosse och hans team rätter efter säsong, därför ändras menyn under årets gång. Kockarna arbetar också med närproducerade råvaror i den mån det går, både för miljöns och smakens skull.

Föredrar du vegetarisk eller vegansk mat? Här finns många alternativ för dig!

Träning på spa

Är du en aktiv person som inte bara vill sitta still på spa? På Hooks Herrgård finns stora möjligheter för att aktivera sig! Du kan exempelvis träna på gym och gå på fina promenadstråk i de småländska skogarna. Eller varför inte ta ett härligt dopp i sjön eller swimmingpoolen? Förutom det finns även möjligheter för golf, padel, cykling, tillgång till roddbåt och olika träningspass.

spa göteborg

Behandlingar på spa

På Hooks Herrgårds vackra spa kan gäster boka tid för behandlingar som är anpassade efter varje individs behov. Det går således att boka 60, 90 eller 120 minuters spabehandling och välja fokusområde (ansikte, kropp eller fot). Sedan skräddarsys behandlingen tillsammans med terapeuten.

Boende gäster med spapaket har 200 kr rabatt på behandling fredag-söndag vid bokning av minst 60 minuter.

Rekommenderad behandling för SportHälsas läsare

Quick Fix behandling. Rastlös, ont om tid eller bara behöver en quick fix? Korta behandlingar på 20-30 minuter passar dig som vill ha en snabb uppfräschning. Du kan välja på allt från en ansiktskur till kroppsskrubb.

spa göteborg

Erbjudanden på spa

På Hooks Herrgård finns något för alla: konferensgäster, par, kompisgäng, seniorer och familjer. Därför finns också många olika spapaket tillgängliga.

Det finns flera paket för gäster som vill vara aktiva under sin vistelse:

  •  Spapaket med spa, trerätters middag, övernattning och frukostbuffé
  • Golfpaket med greenfee, trerätters middag, övernattning och frukostbuffé
  • Padelpaket med tre timmar padel, spa, trerätters middag, övernattning och frukostbuffé
  • Vandringspaket med picknickväska med lunch, spa, trerätters middag, övernattning och frukostbuffé

I samtliga paket är det möjligt att lägga till en vegetarisk middag.

Pris för spa och spapaket

Investeringen för ett spapaket är anpassad efter tillgänglighet, vilket innebär att det varierar från dag till dag. På söndagar är det vanligtvis mest prisvärt med pris från 1885 kr för ett spapaket, medan kostnaden blir lite högre en lördag.

Läs mer och boka här!

spa göteborg

Varbergs kusthotell – spa vid havet

52 steg från havet i vackra Apelviken och två kilometer söder om Varbergs stadskärna ligger Varbergs Kusthotell. 2022 är ett extra festligt år att besöka Varbergs Kusthotell eftersom den firar 30 år i år! Sedan invigningen 1992 har spaanläggningen drivits för att ge gästen en totalupplevelse för både kropp och själ. Konceptet bygger således på 200 år gamla traditioner av kurbadande, där Varberg som kurort och närheten till havet är den springande punkten.

 “På Varbergs Kusthotell ger vi människor de bästa förutsättningarna för att mötas, koppla av, bygga styrka och hämta energi vid havet. Alla kopplar av på olika sätt och därför erbjuder vi en mängd alternativ för våra besökare. Havet är en del av vårt spa och ger våra gäster en helt unik upplevelse.”, säger Emelie Winroth, marknadschef på Varbergs Kusthotell

Förutom närhet till hav och sandstrand erbjuds över 157 hotellrum, spabehandlingar, restaurang och bar, inomhus- och utomhusgym, flera träningspass varje dag och 13 konferensrum.

spa göteborg

Spaupplevelsen: Sveriges enda Thalasso-spa

Ordet Thalasso betyder hav på grekiska. Att vara ett Thalasso-spa innebär just att gäster har närhet till havsbad och frisk luft. Kattegatts salta vatten och tångruskor vävs in i varje skön spaupplevelse och bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi.

I både inomhuspoolen och spabehandlingarna används renat och uppvärmt havsvatten. I spabehandlingarna erbjuds dessutom marina produkter som tång, salt och lera, vilka är rika på nyttiga mineraler och spårämnen. På spat finns också kallbad och ångbastu att tillgå.

Restaurang och mat på spa

Menyn i anläggningens restaurang är omsorgsfullt komponerad med smaker från hav och säsong. Köket inspireras av tradition, det klassiska och den plats Varbergs kusthotell befinner sig på för att skapa rätter på ett unikt vis. Råvarorna är noga utvalda och lokala från Halland i så stor utsträckning som möjligt.

Här prioriteras svenskt kött, all fisk och skaldjur är fiskade med hållbara metoder och inga rödlistade arter serveras. Vegetariska alternativ erbjuds alltid också.

spa göteborg

Träning på spa

På Varbergs Kusthotell finns möjlighet att träna i vackra miljöer nära havet på flera olika sätt: i gruppträningspass, på gym ute och inne, tillsammans med en personlig tränare eller i den uppvärmda havsvattenpoolen.

Det erbjuds flera olika typer av träningspass, både avstressande och pulshöjande, såsom till exempel vattenträning, spinning, yoga, TRX och intervallpass. Bland utomhusaktiviteter finns bland annat SUP, tennis, cykling, beachvolley samt löpslingor längs kusten att välja mellan. Något för alla smaker alltså!

Behandling på spa

“Tiden är din” är ett behandlingskoncept som går ut på att du endast bokar behandlingstiden och väljer fokusområde: kropp, ansikte eller fot. Behandlingen inleds med en konsultation där spa-terapeuten ger förslag på kombinationer av behandlingar som passar just dina önskemål och behov. Exempel på behandlingar kan vara tångmassage, skrubb, inpackning, stenmassage, ansiktsvård, mindfulness och massage.

Rekommenderad spabehandling för SportHälsas läsare

Kusthotellets Tångmassage och är väldigt populär bland hälsointresserade gäster. Spabehandling med tångbad har en lång tradition i Varberg och fanns med redan när det första varmbadhuset öppnade 1822. Tången är inte bara vacker utan också rik på oljor, mineraler och spårämnen som är bra för hyn. Det är tångfiskaren Bosse som skördar den här tången på ett ansvarsfullt sätt i havet intill.

Under behandlingen kliver du i ett träbadkar med uppvärmt havsvatten och spaterapeuten masserar kroppen med handplockad tång.

Erbjudande på spa

Nya spastudion – en unik upplevelse för bättre hy. I den nyligen lanserade spastudion erbjuds du möjligheten att tillsammans med andra gäster utföra en spabehandling för ansiktet på egen hand.

ANDA spaworkshop leds av en spaterapeut som utbildar i produkternas egenskaper. Steg för steg guidas du att med hjälp av andning, Gua Sha-massage och meditativa inslag kunna skapa en rutin som stärker huden inifrån och ut.

Basturitualer

Det här är något som inte går att missa! Precis intill havet finns ett kallbadhus med en bastu där gäster kan få uppleva basturitualer. En bastuvärd guidar genom den härliga upplevelsen som inleds med att hälla vatten blandat med aromadofter på basturaggergatet. Med hjälp av handduksviftningar blir det en skön temperatur i bastun. Beroende på tema får gästerna skrubba eller smörja in sig med mentol, salt eller is. Du får också svalka dig i det sköna havet!

spa göteborg

Pris för spa och spapaket

Det mest omtyckta paketet är Kusthotellets spaklassiker med pris från 1664 kr per person. Då ingår hotellnatt, entré till Thalasso-spa, spaprodukter, träningspass, gym inne och ute, trerätters supé samt frukostbuffé.

Läs mer och boka här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.