Sommarens läckra och lättbakade tårta – en somrig rulltårta med färska bär och nutella. En favorit för både vuxna och barn.
Somrig rulltårta med nutella – ingredienser
Receptet ger cirka 20 skivor
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk, rumsvarm
- 1 dl nutella eller annan fyllning, t.ex. sylt, smörkräm, lemoncurd, mosade bär eller mousse av något slag.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten.
5. Rör till en jämn smet och häll i långpannan.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
7. Ta ut kakan, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
8. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
9. Bred på ett jämnt lager med nutella över hela kakan.
10. Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.
11. Vispa grädde och spritsa över kakan. Dekorera med bär, strössel, hackade nötter eller vad du önskar.
Text och foton: Anna Lissjanis
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!