Näringsvärde: 300 kcal, 10 g kolhydrater, 15 g protein, 23 g fett
Denna fräscha fredagsallad med prosciutto, melon och ruccola är perfekt för sommaren. Den blandas med balsamvinäger, dijonsenap och olivolja – en lätt rätt som platsar bland dina bästa nyttiga recept.
Skär melonen, riv prosciutton och blanda dressingen med ruccolan – toppa och servera. En smakrik och hälsosam rätt på nolltid.
Sommarsallad med Proscuitto och Melon
Letar du efter nyttiga recept som ändå känns lyxiga? Denna sommarsallad med melon, prosciutto och krispig ruccola bjuder på stor smak med enkel balsamvinägrett med dijonsenap – en perfekt balans av sälta och sötma.
Servings 2
Calories 300kcal
Ingredienser
- 200 g ruccola
- 120 g proscuitto
- 200 g melon
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1-½ tsk salt
- 1-2 krm peppar
- 2 tsk dijonsenap
Instruktioner
- Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, peppar och dijonsenap.
- Skala och dela melonen. Skär den gärna i kuber.
- Riv proscuitton i bitar.
- Blanda ruccolan med dressingen.
- Lägg upp sallad och toppa med melon och proscuitto.
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving: 250g | Kalorier: 300kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 15g | Fat: 23g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 40mg | Natrium: 1000mg | Kalium: 400mg | Fiber: 2g | Socker: 8g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 20mg | Kalcium: 60mg | Järn: 1.5mg