Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Inga betyg än
Sommarsallad med Proscuitto och Melon
Letar du efter nyttiga recept som ändå känns lyxiga? Denna sommarsallad med melon, prosciutto och krispig ruccola bjuder på stor smak med enkel balsamvinägrett med dijonsenap – en perfekt balans av sälta och sötma.
Måltid
Salad
Kök
Mediterranean
Keyword
balsamvinäger, hälsosam, melon, prosciutto, ruccola, snabb, sommarsallad
Kategori
LUNCH-MIDDAG
KCAL/Portion
200-399
Förberedelser
10
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Servings
2
Calories
300
kcal
Ingredienser
200
g
ruccola
120
g
proscuitto
200
g
melon
2
tsk
balsamvinäger
2
msk
olivolja
1-½
tsk
salt
1-2
krm
peppar
2
tsk
dijonsenap
Instruktioner
Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, peppar och dijonsenap.
Skala och dela melonen. Skär den gärna i kuber.
Riv proscuitton i bitar.
Blanda ruccolan med dressingen.
Lägg upp sallad och toppa med melon och proscuitto.
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving:
250
g
|
Calories:
300
kcal
|
Carbohydrates:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Fat:
23
g
|
Saturated Fat:
5
g
|
Cholesterol:
40
mg
|
Sodium:
1000
mg
|
Potassium:
400
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
8
g
|
Vitamin A:
1500
IU
|
Vitamin C:
20
mg
|
Calcium:
60
mg
|
Iron:
1.5
mg