Ta dig till den franska köket och baka dessa goda sockerfria profiteroles. Kanske något nytt för dig? Eller något som du har velat testa men hittat inte bästa receptet? Det får du här.
Älskar du eclairs så kommer du att älska sockerfria profiteroles då det är ungefär samma smak, bara i olika form. Den sockerfria varianten är precis lika god som originalet, bara att det även passar diabetiker eller dig som vill drar ner på raffinerat socker.
Receptet på dessa sockerfria profiteroles tackar vi A.Bakery för. Prova!?
Sockerfria Profiteroles
Ingredienser:
Petit choux
- 2 dl vatten, kallt
- 4 tsk sukrin melis eller sötin florsocker
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- Salt
Vaniljkrämen
- 0.5 dl sötströ
- 2 msk majsstärkelse
- 1 liten nypa salt
- 15 gram smör
- 2 st äggulor
- 2,5 dl lättmjölk
- 1 tsk vaniljpasta
Till topping:
- Sockerfri choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten, florsocker och smör i en kastrull.
- Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
- Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
- Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
- Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
- Låt dem svalna på galler.
- Häll alla ingredienser till vaniljkrämen (utom vaniljen) i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar koka. Låt det sjuda i nån minut under omrörning och tag sen från värmen.
- Sila krämen ner i en bunke och tillsätt vaniljen. Sätt plastfolie över, tätt intill krämen och låt den sedan stelna i kylen.
- Fyll i med hjälp av en spritspåse.
- Doppa i choklad eller häll chokladen över profiterolesen.
Njut!
Vaniljkrämen till Sockerfria Profiteroles
Ingredienser
- 2 dl vatten kallt
- 4 tsk sukrin melis eller sötin florsocker
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- salt
- 0.5 dl sötströ
- 2 msk majsstärkelse
- 1 liten nypa salt
- 15 gram smör
- 2 st äggulor
- 2,5 dl lättmjölk
- 1 tsk vaniljpasta
- sockerfri choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten, florsocker och smör i en kastrull.
- Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
- Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
- Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
- Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
- Låt dem svalna på galler.
- Häll alla ingredienser till vaniljkrämen (utom vaniljen) i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar koka. Låt det sjuda i nån minut under omrörning och tag sen från värmen.
- Sila krämen ner i en bunke och tillsätt vaniljen. Sätt plastfolie över, tätt intill krämen och låt den sedan stelna i kylen.
- Fyll i med hjälp av en spritspåse.
- Doppa i choklad eller häll chokladen över profiterolesen.
Gilla du detta rekommenderar vi även: