Go Back
Sockerfria Profiteroles
Print Pin
Inga betyg än

Vaniljkrämen till Sockerfria Profiteroles

Måltid Efterrätt
Tag profiteroles, Sockerfria Profiteroles

Ingredienser

  • 2 dl vatten kallt
  • 4 tsk sukrin melis eller sötin florsocker
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • salt
  • 0.5 dl sötströ
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 liten nypa salt
  • 15 gram smör
  • 2 st äggulor
  • 2,5 dl lättmjölk
  • 1 tsk vaniljpasta
  • sockerfri choklad

Instruktioner

  •  Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka upp vatten, florsocker och smör i en kastrull. 
  • Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
  • Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
  • Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
  • Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
  • Låt dem svalna på galler.
  • Häll alla ingredienser till vaniljkrämen (utom vaniljen) i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar koka. Låt det sjuda i nån minut under omrörning och tag sen från värmen.
  • Sila krämen ner i en bunke och tillsätt vaniljen. Sätt plastfolie över, tätt intill krämen och låt den sedan stelna i kylen.
  • Fyll i med hjälp av en spritspåse.
  • Doppa i choklad eller häll chokladen över profiterolesen.