Drömreceptet hittar du här! Gluten- och sockerfria kolasnittar doppade i vit choklad och dekorerade med frystorkade hallon.
Spröda, sockerfria kolasnittar i kombination med söt, vit choklad och hallon. Ja du hör! Snabbt och enkelt bakar du galet goda kakor till kalaset eller guldkant på vardagsfikat. Dessutom passar dessa sockerfria kolasnittar även dig – eller dina vänner – som inte tål gluten och visst ser dom festliga ut?
Receptet på sockerfri kolasnittar får du här av A.Bakery
Sockerfria kolasnittar
Ingredienser:
- 100 g mjukt, rumstempererat smör
- 1 dl sötströ
- 2 msk sockerfri ljus sirap / fiber siryp
- 3 dl mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 200g sockerfri vit choklad
- 0,5 tsk olja
- Frystorkade hallon
Gör så här:
- Först sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Därefter vispa ihop smör, sötströ och sirap tills det blir en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Därefter dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Därpå lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera. Därefter stoppa in plåten i kylskåpet så kolasnittarna kallnar ordentligt. Så blir det lättare att doppa dem i chokladen.
- Smält chokladen under omrörning. Rör ner oljan.
- Doppa de kalla kakorna i chokladen. Slutligen: dekorera med frystorkade hallon.
- Njut!
Sockerfria kolasnittar- Gluternfritt recept
Ingredienser
- 100 g mjukt rumstempererat smör
- 1 dl sötströ
- 2 msk sockerfri ljus sirap fiber siryp
- 3 dl mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 200 g sockerfri vit choklad
- 0,5 tsk olja
- Frystorkade hallon
Instruktioner
- Först sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Därefter vispa ihop smör, sötströ och sirap tills det blir en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Därefter dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Därpå lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera. Därefter stoppa in plåten i kylskåpet så kolasnittarna kallnar ordentligt. Så blir det lättare att doppa dem i chokladen.
- Smält chokladen under omrörning. Rör ner oljan.
- Doppa de kalla kakorna i chokladen. Slutligen: dekorera med frystorkade hallon.
- Njut!