Go Back
sockerfria kolasnittar
Print Pin
3.67 från 3 röster

Sockerfria kolasnittar- Gluternfritt recept

Måltid Efterrätt
Tag kolasnittar, sockerfria kolasnittar
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 100 g mjukt rumstempererat smör
  • 1 dl sötströ
  • 2 msk sockerfri ljus sirap fiber siryp
  • 3 dl mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g sockerfri vit choklad
  • 0,5 tsk olja
  • Frystorkade hallon

Instruktioner

  • Först sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  • Därefter vispa ihop smör, sötströ och sirap tills det blir en krämig smet med elvisp.
  • Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  • Därefter dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Därpå lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera. Därefter stoppa in plåten i kylskåpet så kolasnittarna kallnar ordentligt. Så blir det lättare att doppa dem i chokladen.
  • Smält chokladen under omrörning. Rör ner oljan.
  • Doppa de kalla kakorna i chokladen. Slutligen: dekorera med frystorkade hallon.
  • Njut!