Först sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Därefter vispa ihop smör, sötströ och sirap tills det blir en krämig smet med elvisp.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Därefter dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Därpå lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera. Därefter stoppa in plåten i kylskåpet så kolasnittarna kallnar ordentligt. Så blir det lättare att doppa dem i chokladen.
Smält chokladen under omrörning. Rör ner oljan.
Doppa de kalla kakorna i chokladen. Slutligen: dekorera med frystorkade hallon.
Njut!