Baka Sockerfria Ballerina, ny twist av din favorit på kakfatet, men med lika knarpiga kanter och krämiga choklad inuti som originalet.
Vem kan tacka nej till sockerfria Ballerina, speciellt när du lagt ner tid och omtanke på att baka dom själv. Vi törs lova att vaken du eller dina fikagäster blir besvikna, kanske till och med godare än dom du köper? Mjuka på insidan och liksom smälter i munnen.
Receptet på dessa sockerfria ballerina tackar vi A.Bakery för. Prova!?
Sockerfria Ballerina
Ingredienser:
Kakorna:
- 200 g mjukt, rumstempererat smör
- 2 dl sötströ
- 4 msk sockerfri sirap
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver.
Mjölkchokladganache:
- 200 g sockerfri mjölkchoklad
- 15 g smör
- 1 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop tills det blir en deg.
- Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och fördela i muffinsplåten.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de fått en gyllenbrun färg. Kakorna ska dock fortfarande vara väldigt mjuka precis när de kommer ut ur ugnen.
- Gör en grop mitten av varje kaka medan de fortfarande är varma och formbara. Detta gör du med hjälp av skaftet på en kavel eller slickepott (behöver vara runt). Låt sedan kakorna svalna helt och hållet innan du fyller groparna med mjölkchokladganache.
- Finhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om. Låt stå i kylskåpet ca 1h tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Fyll varje kaka med mjölkchokladganachen.
- Njut!
Sockerfria Ballerina
Ingredienser
- 200 g mjukt rumstempererat smör
- 2 dl sötströ
- 4 msk sockerfri sirap
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 200 g sockerfri mjölkchoklad
- 15 g smör
- 1 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop tills det blir en deg.
- Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och fördela i muffinsplåten.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de fått en gyllenbrun färg. Kakorna ska dock fortfarande vara väldigt mjuka precis när de kommer ut ur ugnen.
- Gör en grop mitten av varje kaka medan de fortfarande är varma och formbara. Detta gör du med hjälp av skaftet på en kavel eller slickepott (behöver vara runt). Låt sedan kakorna svalna helt och hållet innan du fyller groparna med mjölkchokladganache.
- Finhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om. Låt stå i kylskåpet ca 1h tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Fyll varje kaka med mjölkchokladganachen.