Go Back
sockerfria ballerina
Print Pin
Inga betyg än

Sockerfria Ballerina

Måltid Efterrätt
Tag ballerinakakor, sockerfria Ballerina

Ingredienser

  • 200 g mjukt rumstempererat smör
  • 2 dl sötströ
  • 4 msk sockerfri sirap
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 200 g sockerfri mjölkchoklad
  • 15 g smör
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop tills det blir en deg.
  • Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och fördela i muffinsplåten.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de fått en gyllenbrun färg. Kakorna ska dock fortfarande vara väldigt mjuka precis när de kommer ut ur ugnen.
  • Gör en grop mitten av varje kaka medan de fortfarande är varma och formbara. Detta gör du med hjälp av skaftet på en kavel eller slickepott (behöver vara runt). Låt sedan kakorna svalna helt och hållet innan du fyller groparna med mjölkchokladganache.
  • Finhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  • Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om. Låt stå i kylskåpet ca 1h tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  • Fyll varje kaka med mjölkchokladganachen.