Snygga eller veganska skor? Här får du allt-i-ett.

Annons för Green Laces veganska skor

Rättvist, vegansk, hållbart. Det är inte alltid lätt att göra medvetna val som konsument idag. Därför vill Green Laces göra det så enkelt som möjligt för dig som konsument att handla skor, kläder och accessoarer som är miljövänliga, fairtrade och rättvist producerade. Produkter som är bra för dig, de som tillverkat dem och planeten vi bor på.

Green Laces är sedan 2011 en noga kurerad konceptbutik för dig som vill handla veganska skor och hållbara produkter med tydlig stil. Du behöver inte längre kompromissa i valet mellan stil och kvalitet. Tiden då etiskt producerade skor såg ut som fotriktiga vandringsskor är förbi. Ingen fel på vandringsskor, men idag kan du hitta såväl högklackat och sneakers som sandaler och finskor. Hos Green Laces är allt helt veganskt och rättvist producerat såklart.

Snygga eller veganska skor? Här får du allt-i-ett.

Hela Green Laces sortimentet är PETA-certifierat och består av varumärken som garanterar rättvisa arbetsförhållanden i alla produktionsled. Varumärkena använder endast hållbara material helt fria från animalier och miljögifter samt främjar ekologisk tillverkning. 

veganska skorLinnea High Heel Boot – rättvist tillverkade veganska stövletter med klack.

Hållbart och respektfullt mode utan kompromisser 

Green Laces har sedan starten tagit fram flera egna hållbart och rättvist producerade produkter, bland annat ett veganskt bälte, ekologiska strumpor och skovårdsprodukter. Green Laces vill skapa produkter som erbjuder nya lösningar och innovationer för ökad hållbarhet och arbetsrättslig säkerhet. Med fokus på intressant och användbar design har den senaste kollektionen av skor vuxit fram. Kollektionen består i dagsläget av fem modeller veganska skor för dam och herr och kommer under hösten att utvidgas med ytterligare fyra modeller som utgör märkets kärna. Efter säsong adderas skor med utökad färgpallett och nya former.

veganska skorTruda Two-Strap Sandal 

Green Laces remsandal funkar lika bra på sommarhalvåret, som innesko hemma eller på jobbet. Sandalen har en ergonomisk fotbädd klädd i antibakteriellt foder. Precis som alla andra av Green Laces skor är Truda Two-Strap sandal tillverkad för hand helt utan animaliska material under rättvisa förhållanden i en vegansk skofabrik i Brasilien. Konstskinnet andas och är fritt från pvc och krom. 

veganska skorOlof Vegan Derby Black 

Green Laces derby hämtar inspiration från ikoniska herrskor och är en blivande klassiker för den medvetna mannen. Olof Vegan Derby är lågskon som  passar lika bra på jobbet som på middagen med familjen och allt däremellan. Skorna har 5 hål för skosnören och har en något högre sula för att ge en klassisk look. Precis som alla andra av Green Laces skor är Olof Vegan Derby Black tillverkad för hand helt utan animaliska material under rättvisa förhållanden i en vegansk skofabrik i Brasilien. Konstskinnet andas och är fritt från pvc och krom. 

Samtliga skor från Green Laces kollektion är: 

  • Oeko-tex® certifierad Standard 100 – Innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav och inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.
  • PVC fria –  Är bättre för miljön både vid nedbrytning och förbränning.
  • Kromfria – Hela produktionen är helt fri från krom 
  • REACH Regulation 1907:2006. Europaparlamentets miljöskyddsförordning gällande kemikaliehantering.
  • Återvinningsbar – Tillverkade av material som är 100% återvinningsbara vilket bidrar till ett cirkulärt system.
  • PETA certifierad – En certifiering från PETA specifikt för kläder och veganska skor som innebär att antingen en enskild produkt eller ett företags hela produktlinje inte använder några material av animaliskt ursprung.

▶︎ Du hittar fler av Green Laces veganska skor, tvålar och andra produkter här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.