Snabbaste växande sporterna i Nordeuropa

produkter för padel

Sport är en sådan sak där du antingen är superintresserad eller inte bryr dig överhuvud taget. Trots detta så finns det sporter som alla har hört talas, ung som gammal och det är precis dessa vi ska kika närmare på i detta inlägg. Här går vi igenom de snabbaste växande sporterna i Nordeuropa.

Snabbaste växande sporterna i Nordeuropa

Padel

Om du inte har bott under en sten under de senaste tre åren så har du förmodligen märkt av padelns påverkan på samhället. Padeln har gått från att vara en sport som ingen visste om, till att bli en utav Sveriges, och kanske världens mest populära sporter. Vad som gav upphov till denna ökande popularitet är svårt att säga, men med liknelser till både tennis och pingis, samt ett högt tempo så blir det snabbt ganska klart varför sporten har blivit så pass populär.

Vi rekommenderar att du provar på padel minst en gång i ditt liv, tack vare sportens populäritet så finns det förmodligen en anläggning för padel i ditt närområde.

Golf

Golfen kanske kommer lite som en överraskning på denna lista, men faktumet är att golf är en utav de snabbaste ökande sporterna i popularitet. Det som gör att just golfen står ut från de andra sporterna är att den är så pass inbjudande för alla målgrupper – det spelar ingen roll om du är 15 eller 75 år gammal, sporten är för alla och går dessutom i ett lugnt tempo vilket gör att alla hinner med. Golfen har också en väldigt stor social aspekt i sig då det lugna tempot möjliggör för mågna konversationer och diskussioner under en runda.

Friidrott

Friidrotten kanske är lite fusk då den består av en massa olika sporter som har kombineras i ett. Trots detta har vi valt att ha med den på listan då den oundvikliga faktan faktiskt är att det är en av de mest populära sporterna i världen, och inte minst i Norden. Här kan du utföra sporter såsom höjdhopp, löpning och längdhopp, men också mer unika sporter såsom diskuskastning och spjut.

Fotboll

Okej, nu har vi gått från alla de mindre populära sporterna till kanske den mest vanliga sporten i Nordeuropa, nämligen fotbollen. Här har du återigen en allsidig sport som många åldersgrupper kan vara med och delta i, framför allt de unga då det är är ett bra sätt att skaffa gemenskap, utveckla teamwork, och skapa strategier för att vinna. Fördelen med fotbollen är också att du har olika storlekar på planerna vilket gör att du succesivt kan röra dig uppåt i nivåerna i takt med att det blir bättre och bättre. 

Ytterligare en aspekt som vi tror har givit upphov till fotbollens populäritet är faktumet att du kan göra liveveto eller kan betta på dina favoritlag på sajter såsom Ninja Casino. Bettingen har gett sporten en helt ny nivå av uppmärksamhet och är en stor del till varför folket bryr sig så mycket om den.

Källor:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.