Snabba tekakor utan gluten eller jäst – recept

snabba tekakor

Att baka ditt egna, goda bröd blir knappast enklare. Prova Anna Winers recept på snabba tekakor utan gluten, jäst och som du även lätt gör veganska.

Är du sugen på en riktigt god macka? Gör dina egna snabba tekakor utan gluten eller tid att jäsa. Och är du – eller någon du vill bjuda – vegan byter du helt enkelt ut yoghurten till havremjölk eller mandelmjölk, samt till mjölkfritt matfett.

snabba tekakor

Snabba tekakor utan gluten

Ingredienser, ca 8 tekakor:

  • 350 g Annas basmix (alt. annat glutenfritt mjöl, men produkten ger dig perfekt mix och smak)
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 g smör*
  • 2,5 dl yoghurt*

*Välj växtbaserade ingredienser om du önskar

Gör så här:

  1. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
  2. Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
  3. Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250°.
  5. Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.
snabba tekakor
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Mandelmusslor utan gluten eller mandel

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag Bagamix, glutenfria tekakor, glutenfritt, glutenfritt bröd, snabba tekakor
Specialkost Glutenfritt, Veganskt

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix alt. prova annat glutenfritt mjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 g smör alt. margarin för veganska
  • 2,5 dl Yoghurt alt. havremjölk eller mandelmjölk

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
  • Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
  • Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
  • Sjönk degen ihop en aning eller bubblade den upp under gräddningen? Tryck i så fall ut degen på nytt när du tar ut kakorna från ugnen. När kakorna sedan svalnar blir de hårda.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250°.
  • Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.

En av kreatörerna bakom receptet och bakmixen är Anna Winer. För fler glutenfria och veganska recept utan tillsatt socker, följ henne som @anna_winer på Instagram.

Om Bagamix

Baga drivs av två glutenfria receptkreatörskor, Anna Winer och Marta Dell’Anna, som brinner för att skapa goda glutenfria recept med naturliga ingredienser. Därför har de tillsammans tagit fram mjölmixer som alla kan baka goda glutenfria och enkla godsaker med!

Produkterna är fria från både gluten, vetestärkelse, animaliska produkter och socker. De innehåller inga konserveringsmedel, inga konstgjorda tillsatser och tillverkas i Sverige. Läs mer och inspireras av alla härliga recept här!

Gillar du Annas snabba tekakor, prova även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg