Go Back
snabba tekakor
Print Pin
Inga betyg än

Mandelmusslor utan gluten eller mandel

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag Bagamix, glutenfria tekakor, glutenfritt, glutenfritt bröd, snabba tekakor
Specialkost Glutenfritt, Veganskt

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix alt. prova annat glutenfritt mjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 g smör alt. margarin för veganska
  • 2,5 dl Yoghurt alt. havremjölk eller mandelmjölk

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
  • Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
  • Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
  • Sjönk degen ihop en aning eller bubblade den upp under gräddningen? Tryck i så fall ut degen på nytt när du tar ut kakorna från ugnen. När kakorna sedan svalnar blir de hårda.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250°.
  • Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.