Snabba mellanmål

Snabba mellanmål

När hungern och suget plötsligt sätter in är det inte alltid lätt att stå emot det som finns närmast till hands. Om man inte är väl förberedd är det lätt hänt att man får i sig mer onyttigheter på en dag än man planerat. Här kommer därför lite tips på nyttiga och snabba mellanmål för dig som är på väg eller som bara vill ha något snabbt.

Text: Amanda Hansen

Kesella/Kvarg: Om du ännu inte upptäckt hur bra kvarg är – testa! Nyttigare än yoghurt och man håller sig mätt länge. Innehåller mycket protein och kalcium men inget socker (så länge man köper naturell). Ett tips för mer smak är att tillsätta lite funlight.

Avokado på knäcke: Se till att ha ett paket knäckebröd på jobbet, så kan du enkelt göra ett utsökt mellanmål med en mosad avokado och eventuellt skivad tomat eller paprika.

Nötter och banan: På resande fot är det bra att ha med sig lite nyttiga snacks när suget sätter in. Nötter är ett utmärkt snacks utan socker, dock innehåller nötter fett. Banan passar bra i kombination med nötter med sin sötma och mättande konsistens.

Shake: För den som tränar är en shake med till exempel proteinpulver ett bra mellanmål efter träningen. Ta med pulvret i shaken och tillsätt bara vatten. Klart!

Keso med mandarinklyftor: Snabbt för den som är på väg. Öppna bara kesopaketet, skala mandarinen och lägg ner klyftorna. Glöm inte sked!

Bananpannkaka: För dig som har tillgång till spis. Mosa en banan och blanda med ett rått ägg. Stek detta som en pannkaka tills det fått en fin färg. Gott och nyttigt!

Tonfisk och kokt ägg: Koka ägget på morgonen eller kvällen innan. Ta med ägget och en burk tonfisk samt en gaffel och du är alltid redo.

Morötter: Fixa kvällen innan: Skala och gör stavar av morötterna. Ta med i en burk och knapra när du blir småhungrig.

Sockerärter/Sugarsnaps: Finns att köpa på påse. Bara att öppna och njuta av de knapriga och söta ärterna.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras