Näringsvärde: 312 kcal, 28 g kolhydrater, 32 g protein, 6 g fett
Denna snabba och hälsosamma räkmacka är perfekt som en nyttig lunch. Med färska ingredienser som räkor, ägg, kvarg, löjrom, rödlök och fullkornsbröd bjuder den på god smak i några enkla steg.
Blanda kvarg med rom, lök och gräslök, bred på bröd och toppa med räkor och ägg. Gott, balanserat och klart på några minuter!
Snabb, God och Nyttig Räkmacka
Sugen på något fräscht och mättande? Denna nyttig lunch kombinerar krämig kvarg, smakrik löjrom och saftiga räkor på fullkornsbröd, toppat med rödlök, gräslök och kokt ägg – hälsosamt, gott och supersnabbt!
Servings 2
Calories 312.5kcal
Ingredienser
- 500 g räkor med skal
- 1 ägg
- 250 g kvarg
- 1 msk löjrom
- 2 msk hackad färsk gräslök
- ½ liten rödlök
- peppar ev. salt
- 2 skivor osötat fullkornsbröd (á 120 g)
Instruktioner
- Koka ägget och skala räkorna.
- Skala och dela ägget.
- Hacka löken fint.
- Blanda kvarg, rom, lök (lämna lite) och gräslök. Krydda med lite peppar och eventuellt salt.
- Bred röran på bröden.
- Lägg på räkor, toppa med lök, gräslök och en ägghalva.
- Servera!
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving: 412g | Kalorier: 312.5kcal | Carbohydrates: 28.45g | Protein: 31.9g | Fat: 6g | Mättat fett: 1.4g | Kolesterol: 219.5mg | Natrium: 714.5mg | Kalium: 479mg | Fiber: 3.75g | Socker: 4.15g | Vitamin A: 450IU | Vitamin C: 2.5mg | Kalcium: 114.5mg | Järn: 1.8mg
Har du provat detta räkmacka recept? Lämna gärna en kommentar nedan och dela din upplevelse! Utforska även våra andra traditionella och moderna recept för ännu mer matinspiration!