Go Back
+ servings
nyttig-lunch Snabb, god och nyttig räkmacka
Print Pin
Inga betyg än

Snabb, God och Nyttig Räkmacka

Sugen på något fräscht och mättande? Denna nyttig lunch kombinerar krämig kvarg, smakrik löjrom och saftiga räkor på fullkornsbröd, toppat med rödlök, gräslök och kokt ägg – hälsosamt, gott och supersnabbt!
Måltid Snack
Kök Svenskt
Keyword hälsosamt mellanmål, kvargsås, låg fetthalt, Räkmacka
KCAL/Portion 200-399
Förberedelser 15 minuter
Total tid 15 minuter
Servings 2
Calories 312.5kcal

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 ägg
  • 250 g kvarg
  • 1 msk löjrom
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • ½ liten rödlök
  • peppar ev. salt
  • 2 skivor osötat fullkornsbröd (á 120 g)

Instruktioner

  • Koka ägget och skala räkorna.
  • Skala och dela ägget.
  • Hacka löken fint.
  • Blanda kvarg, rom, lök (lämna lite) och gräslök. Krydda med lite peppar och eventuellt salt.
  • Bred röran på bröden.
  • Lägg på räkor, toppa med lök, gräslök och en ägghalva.
  • Servera!

Anteckning

Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.

Nutrition

Serving: 412g | Calories: 312.5kcal | Carbohydrates: 28.45g | Protein: 31.9g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1.4g | Cholesterol: 219.5mg | Sodium: 714.5mg | Potassium: 479mg | Fiber: 3.75g | Sugar: 4.15g | Vitamin A: 450IU | Vitamin C: 2.5mg | Calcium: 114.5mg | Iron: 1.8mg