Smidiga träningskläder för utomhuspass – året om i Dobsom

Tar det emot lite att träna den här tiden på året? Känns det inte lika roligt att jogga och cykla på grund av de otympliga träningskläderna? Det behöver inte vara så, läs mer om träningskläderna from Dobsom som uppmuntrar till träning och aktivitet – året om.

Smidiga träningskläder för utomhuspass – året om i Dobsom

1986 startade det familjeägda bolaget Dobsom i Skånska Höör. På den tiden användes träningsoverall vid alla mjöliga tillfällen- men tanken var att skapa den moderna träningsoverallen, som både var speciell i designen, hade en bra passform samt lätta, smidiga och sköna material så att det skulle kännas lätt och ledigt när man använde plagget.

Och så har det fortsatt. Alla kläder – även vinterkläderna – bygger på ursprunget. Dvs lätta och smidiga material, som gör att det känns lätt och ledigt att använda plaggen, generös passform, samt är fler av byxorna utrustade med långa delbara blixtlås i sidorna, vilket gör dem enkla att ta på och av, även med skor på.

Träningsplaggen består till största del av lager 2 och 3, dvs mellanlager och ytterlager. Genom åren har de haft storsäljare som R-90 overallen och R-90 Winter, och samtliga plagg är alltid lätta och smidiga, har samtidigt bra funktioner med bland annat andning och reflexer.

Sortimentet är uppdelat i 2 kollektioner. En som riktar sig till träning, i första hand löpning, längdskidåkning, cykel, walking osv och en som riktar sig aktiv fritid eller uteliv.

R-90 Winter II är en vindtät jacka, fodrad med tunn funktionsfleece på framsidan. Den har även elastiskt tights-material på baksidan och sidorna för bättre passform, rörlighet samt ventilation. 

Dobsom fortsätter vidareutveckla sortimentet. De kommer behålla samma grunder gällande materialval och passform, men även fortsätta det redan påbörjade miljöarbetet där de till exempel löpande har börjat gå över till flourcarbonfri impregnering av plaggen. I dagsläget säljs kläderna mest i Sverige, men planen är att expandera märket till resten av europa.

Fortsätt njut av frisk luft och utomhusträning. Läs mer om Dobsoms vinterkollektion och övriga sport- och fritidskläder här.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras