Smart hemmaträning med Flowbell och Flowtank Dumbbell

flowbell

Reklam för smidiga redskap från Flowlife

Flowbell och Flowtank Dumbbell är de nya smarta redskapen från Flowlife som kan göra din träning effektivare och roligare än någonsin – var du än befinner dig.

Tidigare i år gjorde Flowlife succé när de lanserade träningsredskapet Flowtank, som vi skrev om här. Nu kommer uppföljarna, som ger dig ännu fler möjligheter till effektiv och mångsidig träning som du kan genomföra var som helst: Flowbell och Flowtank Dumbbell.

Precis som Flowtank är de uppblåsbara och fylls med vatten tills de når upp till önskad vikt. Det gör att de är perfekta för hemmaträningen eftersom du enkelt kan tömma dem så att de knappt tar någon plats alls, och dessutom själv kan anpassa hur mycket de ska väga.

Det innebär också att träningen blir mer effektiv. Eftersom vattnet i redskapen kommer skvalpa fram och tillbaka när du rör dig förflyttas vikten hela tiden. Därför måste i princip hela kroppen jobba för att hålla dig stabil när du gör övningarna.

Vad är en Flowbell?

flowbell
Flowbell finns i två olika storlekar – en mindre som kan väga som mest 15 kg och en större som du kan fylla tills den väger hela 33 kg. Den är helt rund med handtag längs sidorna, vilket innebär att den har massvis av användningsområden.

Genom att hålla i ena handtaget kan du göra mer explosiva övningar som svingar, frivändningar och ryck, precis som med en kettlebell. Vill du till exempel göra magträningen mer utmanande kan du istället använda den som en medicinboll.

Exempel på övningar med en Flowbell

▶︎ Här kan du köpa en egen Flowbell och läsa mer!

Vad är en Flowtank Dumbbell?

Flowtank Dumbbell är Flowlifes motsvarighet till en hantel och kan väga upp till 11 kg. Den smidiga och kompakta formen gör att den framför allt passar perfekt för de flesta styrkeövningar du gör med en sida i taget, som rodd, press och bicepscurls.

Men precis som med en Flowbell är det bara fantasin som sätter gränser. Du kan självklart också använda redskapet för att göra mer pulshöjande och explosiva övningar som enhandssvingar.

Exempel på övningar med en Flowtank Dumbbell

▶︎ Här kan du köpa en egen Flowtank Dumbbell och läsa mer!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.