Småbarnsförälder? Så hinner du med träningen

Småbarnsförälder? Så hinner du med träningen

Att hinna träna när man har ett heltidsjobb och småbarn är för många ett svårlagt pussel. Tiden känns inte som den räcker till, och när tiden finns är orken bortblåst. Så, hur får man till träningsrutinerna i ett redan fullspäckat schema?

5 snabba tips:

Träna hemma. Kör med egen kroppsvikt eller köp en kettlebell eller ett par hantlar.

Spring med löparvagn. Effektivt och roligt sätt att konditionsträna tillsammans med barnet!

Gå upp tidigare. Har du möjlighet att morgonträna? Gå upp innan barnen har vaknat.

Var flexibel. Hann du inte med gruppträningen på gymmet? Kör enskild träning eller träna hemma.

Styrketräna med barnet. Kör squats, situps eller andra övningar där du har barnet som vikt. 

– Det viktigaste är att inte hitta ursäkter, utan i stället se lösningar. Fokusera inte på ett specifikt träningsschema, det gör att du låser dig. Har du planerat ett visst pass som sedan inte går att utföra är det lätt att bli besviken på sig själv. Se i stället vad du kan träna i dag och gör det, säger Björn Eklöf, vd och grundare av WinWeDo.

”Jag hade massor av ursäkter”
Tidigare var Björn aktiv inom kampsport men efter en skada lade han träningen på hyllan. Resultatet blev att han gick upp 35 kilo i vikt.

– Jag hade massor av ursäkter förut. Men en dag bestämde jag mig för att börja träna igen och i dag kör jag 5-6 pass varje vecka. Många frågar hur jag hinner. Men vill man något tillräckligt mycket hittar man lösningar. Jag varierar min träning väldigt mycket och kör inte alltid på gymmet eller långa pass. Det kan vara tio minuter här, och tio minuter där.

Träna smart
Att träna med barnen eller köra ett pass hemma är ett effektivt sätt för att träningen verkligen blir av. Vill du löpträna finns det vagnar som är specifikt designade att springa med. Till skillnad från vanliga barnvagnar är löparvagnar både smidigare och säkrare att använda. Införskaffa även ett par hantlar eller en kettlbell, då kan du köra ett styrkepass när det passar just dig.

– Det är tack vare träningen jag får energi till min familj och mitt företag. Jag är precis lika trött som alla andra, men jag tränar i alla fall. Jag har ingen diskussion med mig själv, utan gör det bara. Och kom ihåg att alla pass inte behöver vara bra.

Foto: Emma Eklöf
Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.