3 sista-minuten-tips och pepp mot Tjejmilen med kända profiler

Tjejmilen, barnrättsorganisationen Plan International Sverige och kända profiler har samarbetat i många år för att stärka flickors rättigheter. Här ger dom dig sista-minuten-pepp inför loppet, där några extra kronor för en rosa nummerlapp är ett. Att springa för flickors framtid.

Genom åren har tusentals deltagare i Tjejmilen stöttat Plan International Sverige och valt att springa med rosa nummerlapp. I år är inget undantag. Kända profiler i träningsbranschen, som löptränaren och vår bloggare Elmina Saksi, träningsentreprenör och SportHälsas chefredaktör Anna Jonasson, skådespelerskan Nikita Uggla och doulan Lovisa Rosell, väljer alla att springa för flickors rättigheter.

— Jag är glad och stolt över att få springa för Plan International och tjejers rättigheter i år igen. Att springa med rosa nummerlapp gör att loppet känns extra meningsfullt, säger träningsentreprenören och bloggaren Anna Jonasson, som för åttonde gången springer Tjejmilen tillsammans med Plan International. Genom åren har hon sprungit med både sina systrar, sin dotter och sina vänner. Här ger hon dig som springer för 1a gången sina 3 bästa tips.

3 tips till dig som ska springa Tjejmilen första gången

  1. Kom i tid till startområdet! Och – ställ dig i Bajamaja-kön som brukar vara ringlande lång. Många är nervösa och vill kissa innan löpning och det finns inte mycket till skog mitt ute på Gärdet.
  2. Gå inte ut för hårt i starten utan öka hellre tempot allt eftersom. Ett år försökte jag ta rygg på Isabellah Andersson vilket resulterade i blodsmak och stumma ben efter bara 10 minuter. Börja hellre lugn och öka allt eftersom om det känns bra. Tänk ”en kilometer i taget” istället för ”en hel mil”. Och du – det värsta som kan hända om du blir trött är att du behöver gå. Lugna nerver och en juste inställning ger dig mer kraft till löpningen och..
  3. Ha roligt! Glöm armbågarna hemma (om du inte planerat att vinna loppet ;), njut av stämningen, sug åt dig pepp från publik och arrangörer och fira ordentligt efteråt – oavsett vilket resultat klockan visar.

Precis som Tjejmilen har Plan International ett extra fokus på tjejer. Varje dag arbetar de för flickors rättigheter, eftersom världen fortfarande inte är jämställd och flickor tillhör en av de mest diskriminerade grupperna. En av fem flickor i världen är gifta, vissa så unga som 11 år, och många utsätts för våld och övergrepp. Miljontals flickor tvingas dessutom sluta skolan. Varje rosa nummerlapp bidrar till att förändra flickors framtid.

— När jag springer i mål och vet att jag springer för flickors rättigheter – ger det mig en extra kick, säger den personliga tränaren och löparcoachen Elmina Saksi.

Hoppas du som springer loppet på lördag får uppleva samma härliga känsla. All lycka till!

Om Tjejmilen

Tjejmilen är Nordens största evenemang endast för kvinnor och äger rum den 2 september på Gärdet i Stockholm. Plan International Sverige kommer att vara på plats för att berätta mer om deras globala arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor samt för att heja på alla som springer. Mer information om Tjejmilen hittar du på Tjejmilen.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.