Satsa på mer knäböj i vardagen

Satsa på mer knäböj i vardagen

Träna hela kroppen när du tränar! Då är den maximala förbränningen ett faktum både före och efter passet. I knäböjen blir du även så mycket mer rörlig och redo för vardagens alla prövningar. Här är PT-Thereses hyllning till övningen.

Hej fina ni!

Knäböj, squat, pistolsquat, ja kärt barn har många namn. Detta är en fantastisk basövning som tränar hela kroppen. Du får bättre rörlighet, starkare bål, leder och skelett. Vem vill inte kunna sitta på huk och kunna leka med barnbarnen, knyta skorna eller resa sig upp från en stol utan att behöva ta hjälp av händerna? Det kanske känns självklart för en del av oss men om vi inte använder våran kropp så är detta inte en självklarhet när vi blir äldre! 

 

sites/default/files/image_13.jpg

 Så gör du: Stå höftbrett isär med stolt hållning. Tänk att du ”sätter dig långt bak” på en stol. Brösta upp dig, spänn magen och kom så långt ner du kan med bibehållen rak rygg, undvik att krumma ryggen. 

sites/default/files/image_19.jpg

Blicken framåt, vikten på häl och lilltå. Kom långsamt upp. Tryck fram höften, spänn, aktivera baksida lår och säte.

 sites/default/files/image_21.jpg

Det går fint att jobba mot en stol, ha lätt anspänning i mage och rygg och slappna aldrig av mot stolen. 

                                     sites/default/files/image_41.jpg

Undvik att falla bakåt och ”ta sats”. Tänk att det är benen som gör jobbet! Jobba 15 gånger och upprepa 3 gånger. Denna övning kan göras varje dag, hemma mot en stol, under promenaden, på kontoret eller i gymmet som uppvärmning.

Knäböj mera!
Therese

Här på hennes blogg kan du läsa fler träningstips. Bland annat om hur du maxar din förbränning.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.