Satsa på en aktiv höst – fri från förkylningar och skador

Satsa på en aktiv höst – fri från förkylningar och skador

Nu när hösten, kylan och mörkret är här är det extra viktigt för oss att boosta immunförsvaret och förse kroppen med vitaminer och mineraler. Dessutom vill många av oss komma igång med träning och fysisk aktivitet igen, så förkylning och sjukdom vill vi inte ha. Läs om hur du får i dig får i dig tillräckligt med näringsämnen, håller dig frisk, smärtfri och aktiv.

4 om D-vitamin

- D-vitamin är ett livsnödvändigt hormonliknande vitamin.

- Bra för immunförsvaret och benstommen.

- Intaget via solen och maten är oftast otillräcklig, speciellt under vinterhalvåret.

- Välj D-vitamin som även innehåller K2 för ett bättre upptag.

Under hösten behöver vi lite extra motivation för att klara av mörkret. Fysisk aktivitet och rörelse hjälper oss att vara pigga och fyller oss med energi, men värk och smärta i kroppen hindrar oss dock många gånger från att kunna röra på oss. Detta vill Alpha Plus hjälpa dig med, ett företag med en mängd olika högkvalitativa kosttillskott – bland annat D-vitamin som vi är i starkt behov av under denna mörka tid på året.

Nu har Alpha Plus en ny produkt som heter Mighty Flex, riktad till dig med värk och smärta i leder eller som har råkat ut för en idrottsskada, samtidigt som den innehåller flera näringsfulla ämnen som är oerhört bra för kroppen. Produkten är smärtlindrande och antiinflammatoriskt. Förutom detta är Mighty Flex bra för hjärta, kärl och för att cellerna ska må bra. Den är i pulverform och innehåller en blandning av ekologiska nypon, MSM, surkörsbär, ingefära, kurkumin, cayenne, quercetin, gurkmeja och C-vitamin. Peter Wilhelmsson, grundare och ägare av Alpha Plus, säger att det finns hel del vetenskapliga studier kring att starka doser av nypon, ingefära, gurkmeja och andra naturliga ingredienser ger lindring av värk och besvär i leder.

– Jag har satt ihop några av de kraftfullaste ingredienser i verksamma doser för att ge en bättre led hälsa samt stödja alla bindväv, säger Peter Wilhelmsson, grundare och ägare av Alpha Plus.

Som du hör är det riktiga superämnen fullproppade med näring, vilket gör att den går att ta även om du inte har värk i leder, om inte annat för att förebygga stelhet i framtiden. Rekommendationerna är 1 msk om dagen, det är höga doser och den är ganska stark. Ingmarie Nilsson, säljare för Alpha Plus, tipsar om att blanda ut den med vatten, juice, växtmjölk eller i en smoothie för den som inte tycker om alltför starkt.

Även fysisk aktivitet hjälper dig att förbli pigg och energifylld så att du slipper skador och krämpor. Ingmarie är själv en aktiv idrottare, bland annat före detta elitlöpare. Hon tränar varje dag och vill fortsätta kunna göra det, hon vill inte påverkas av värk och stela leder som hindrar träningen. Hon har haft problem med diskbråck och stelhet i händerna. Mighty Flex hjälpte mot det.

– Jag började med Mighty Flex direkt den kom ut och kände resultat efter en vecka. Jag är helt såld på den. Den är absolut värd att testa, menar Ingmarie Nilsson.

Alpha Plus är ett kunskapsföretag som vill uppmuntra till en friskare livsstil och bättre hälsa. De menar att kunskap är en viktig tillgång för att vi ska kunna få den näring vi behöver. Förutom att sprida kunskap utvecklar dem hälsosamma produkter och tar del av ny forskning inom funktions-, närings-, livsstils- och skolmedicin för att hela tiden kunna föra deras produkter framåt. De fokuserar även på gluten och tarmhälsa som är väldigt aktuellt idag.

– Man vill alltid lära sig mer om produkter för att hela tiden kunna förbättra, säger Ingmarie Nilsson.

Hösten och kylan gör också att vi många gånger åker på en förkylning vilket gör det extra viktigt att förse kroppen med bra näringsämnen. D-vitamin är ett ämne som vi speciellt behöver denna tid på året i frånvaro av solen, men egentligen året om. Det är ett livsnödvändigt hormonliknande vitamin som främst är bra för immunförsvaret så att vi slipper vara förkylda. D-vitamin är även bra för bland annat benstommen, benskörhet är ofta relaterat till D-vitaminbrist. Många tror att det räcker med att vara ute i solen och att vi då får i oss tillräckligt med D-vitamin, men det räcker oftast inte. Via maten är det också svårt att få i sig tillräckligt. Vi behöver tillskott av det. Ingmarie rekommenderar alla att börja äta D-vitamin nu. Det är svårt att överdosera, nu under vinterhalvåret är det optimalt att äta 3000-6000enheter/dag.

Alpha Plus har olika typer av D-vitamin. Ingmarie rekommenderar den med K2, det är inte alla D-vitaminer som innehåller det men K2 behövs för att D-vitaminupptaget ska bli så bra som möjligt samt att det är viktigt för blodkoagulationen och skelettet. Den med K2 innehåller även astaxantin som är en mycket stark antioxidant.

– Alla borde börja äta D-vitamin, vi skulle bli så mycket gladare då, menar Ingmarie Nilsson.

Ingmarie äter tillskott av D-vitamin och förstår inte hur folk klarar sig utan det.

– Jag kommer inte ihåg senast jag var sjuk, säger en nöjd Ingmarie Nilsson.

5 om Mighty Flex

1. Riktar sig till den som har värk och smärta i leder, eller har en idrottsskada.

2. Nypon har visat sig vara speciellt stärkande för leder och motarbetar inflammation och smärta.

3. Ingefära och gurkmeja har visat sig minska smärta i leder, muskler och bindväv.

4. Surkörsbärsextrakt har visat sig vara antiinflammatoriskt och motarbetar träningsvärk och smärta.

5. Quercetin är en växtflavonoid med bland annat stark antioxidant verkan.

Läs mer om Alpha Plus och företagets hälsoprodukter här.

Text: Sofia Strand – student till Hälsovägledare på Luleå Tekniska Universitet, nu inne på sitt tredje och sista år. Sofia är en aktiv person som brinner för hälsa, att skriva och spelar innebandy på fritiden.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.