Så undviker du stress

Så undviker du stress

Vi lever i en samtid där vi ofta är stressade. Stress kan leda till många negativa påföljder men med några knep kan du undvika mycket stressen.

Prioritera din tid!
Att lägga din energi på många onödiga saker leder lätt till att du blir stressad – helt i onödan. Upplever du att du ofta har för många bollar i luften bör du därför börja med att reducera antalet saker du lägger energi på, och enbart behålla de viktigaste.

Sluta skjuta upp saker
Många av oss är experter på att skjuta upp saker, framförallt sådant som är jobbigt eller tråkigt. Det renderar dock bara i att du blir oerhört stressad när du sedermera hamnar i tidspress. Att istället göra det tråkiga eller jobbiga på en gång gör att du känner dig lättad efteråt och slipper stressen vid senare tillfälle.

sites/default/files/stress.jpeg

Multitaska inte 
Att göra många saker samtidigt är mer eller mindre vardag för många idag. Så kallad multitasking. Det här är ett av de mest stressframkallande företeelserna vi idag sysselsätter oss med. Dessutom risker du att göra många saker halvdana istället för att göra några saker ordentligt. Fokusa på en sak i taget och genomför den bra, innan du kliver på nästa.

Måla inte upp problem som inte finns
Oroa dig inte för saker som kanske händer, eller saker du inte kan påverka. Det framkallar bara onödig stress och får dig att må dåligt utan anledning. Tänk positivt istället och sluta grubbla över sådan som du ej kan påverka!

Träna!
Fysisk träning är en av de mest potenta medlen som finns för att sänka höga stressnivåer. Träningen gör dessutom att hjänans kapacitet höjs vilket leder till att sedan jobbar mer effektivt. Prioritera därför aldrig bort träningen för att hinna med mer jobb eller dylikt. Det blir bara kontraproduktivt om du önskar bli produktiv.

Skribent: Daniel J Larsson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.