Så tränar vi 2021

De nya träningstrenderna för 2021 pekar på en effektivare träning, men samtidigt mer avslappnande som med fördel kan kombineras med samma typ av träning som dina idoler.

Vi närmar oss nu en av årets största träningsperioder med våren ståendes inför dörren och många vill komma igång med goda vanor i syfte att få större muskler, få mer energi, gå ner i vikt eller bli en bättre människa. Inte minst genom att lyfta blicken från mobilen och fokusera på ditt inre, din familj och alla de upplevelser vi har en tendens att springa förbi i vardagslivets tråk och tvång. Det handlar inte sällan om att bli en mer hälsosam människa och därmed krävs målsättningar avseende motion under kommande år. Och inför 2021 så har vi också sett att träningen bland befolkningen kraftigt har sjunkit som en följd av pandemin. Så mycket som 30% har folkets samanlagdra träning minskat. Nedan följer några tips för att komma igång med träningen.

1. Inspireras av dina idoler

Ja, eller kanske inte exakt samma typ av träning, men ändå med viss inspiration av dina förebilder. Atletträning är en motionsform som kan trigga igång dig som vill följa dina idoler. Ta reda på vilken typ av träning som de bästa atleterna ägnar sig åt, anpassa den till din egen motionsnivå och låt dig sedan inspireras och entusiasmeras. Framstående idrottsstjärnor och atleter har tack vare deras prestationer en enorm förmåga att influera oss vanliga döda, ett inflytande som sträcker sig långt utanför idrottsarenan. Oddsen för idrottsstjärnornas kommande matcher och tävlingar har kunnat följas på etablerade spelbolag. Vi ser inte minst detta i satellit-TV-reklam där ex. bethard bonuskoder 2021 syns aktivt.

Men nu har alltså inflytandet nått nya höjder som tillåter dig att träna som dina idoler. Med andra ord kan du komma ytterligare ett steg närmare ditt favoritlag eller idrottsstjärna som du redan följer i vanliga såväl som sociala media. Under 2021 kommer nu nästa steg då du alltså kan följa dem via datorn. Träna upp din snabbhet på korta sträckor med inspiration av FC Barcelonas geniale fotbollsspelare Leo Messi eller vässa dina grundslag i tennis genom att ta rygg på Roger Federers träningsmetoder eller varför inte finna konditionstränings- och uthållighetsmoment som duger åt Charlotte Kalla, vilket därmed också bör fungera för dig.

2. Tänk på att du är motionär

Men då gäller det att tänka på några viktiga faktorer, såsom att atleter är ofta betydligt mer aktiva än dig som motionär, vilket är en konsekvens av att de har mer tid över för träning. Dessutom tränar de ofta väldigt specifika moment för just deras sport, medan du som motionär behöver en bredare form av träning som exempelvis ger bättre grundstyrka.

3. Ta hjälp

Olika sporter kräver också olika typer av kondition, vilket den specialiserade atleten fokuserar oerhört mycket på medan du som motionär återigen bör tänka bredare och mer allmänt. Ett tips är därmed att ta kontakt med en personlig coach eller mental tränare som kan hjälpa dig att träna på rätt nivå, men ändå inspireras av din idol inom sportvärlden.

4 Fler trender 2021

Det finns fler trender som kommer slå igenom rejält under året, såsom exempelvis kort och härligt. Låter ju inte som träning direkt, men det är den perfekta träningen för dig som inte har så mycket tid över, men inte kan vara utan din träning. Fokusera på trettiominuterspass där det normalt tar upp till en timme. Öka på intensiteten i syfte att få ut samma effekt. Be gärna en personlig tränare hjälpa dig med ett lämpligt upplägg.  Rodd är också på frammarsch. Faktum är att många kallar det för den nya spinningen, trots att det är en gammal universitetssport, så kanske det inte riktigt slagit ut i full blom ännu för motionärer utanför de brittiska öarna. Mindfulness kommer sannolikt vinna nya utövare under 2021, då det är som en meditationsform där vi kan ta hjälp av våra mobilappar i syfte att slå av på takten och gå in i oss själva istället för att dessa verktyg ska stressa oss vidare i ett samhälle som går allt snabbare. Året ger oss nya möjligheter. Det gäller bara att praktisera dem efter förstånd, så det ger mer energi och mindfulness och inte bara mer stress.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras