Så tar du hand om din hud för strålande lyster – 7 enkla knep

Din hud är kroppens största organ och viktig att ta hand om, inte minst vintertid då den ofta får stå ut med växlande kyla och torr inomhusluft. Här ger vi dig några enkla knep för en fräsch hud med strålande lyster.

Medan behandlingen verkar. Utnyttja din Maria casino bonuskod, då känns väntan kortare.

Så tar hand om din hud – 7 enkla knep

1. Byt örngott ofta
Den största boven när det kommer till att hålla huden fräsch är örngott som inte har bytts på ett tag. Speciellt efter träning om håret inte har blivit tvättat efteråt samlas smuts på örngotten, och vidare till din hud. Byt så ofta du själv vill och sov aldrig med samma örngott i mer än en vecka.

2. Boosta huden med ansiktsmasker
Ta tid till att en gång i veckan använda en ansiktsmask som är anpassad för just din hud. Lägg på gurkskivor på ögonen för att få bort svullna ögon och vila i 15 minuter innan du tar bort masken. Andra tips på masker är acnebekämparen eller en peelande mask med kaffesump. Lyssna gärna på avslappnande musik eller en podcast samtidigt (här hittar du tips på 12 peppande poddar). Du kommer känna dig fräsch, avslappnad och din hy kommer stråla.

3. Tvätta ansiktet morgon och kväll
Under dagen samlas smuts, fett och andra otrevligheter i ansiktet så se alltid till att orka ta bort sminket och tvätta rent på kvällen. Att du sedan ska tvätta ansiktet på morgonen behövs för att huden rensar ut slaggprodukter under natten och då är det bra att använda sig av rengöring då med.

4. Gör ansiktsbehandling
Det kostar lite extra men det gör underverk för huden så unna dig det minst två gånger om året. Den perfekta tiden att ta hand om huden genom en ansiktsbehandling är under våren och hösten. När huden behöver göra sig redo för den varma sommaren och den iskalla vintern.

5. Använd rätt produkter för din hud
Det finns så många olika ansiktsprodukter och det kan vara svårt att hitta de rätta produkterna för din hud. Vill du få ett slags hum om vad för produkter som skulle kunna passa dig finns det företag på nätet som har hudanalyser gratis, annars är det bästa tipset att gå till en hudterapeut.

6. Sov
Precis som musklerna byggs upp under sömn och vila gör din hud det. Ge dig själv, därmed även din hud, tillräckligt med sömn varje natt. Hur mycket du behöver är individuellt, men generellt brukar 7-9 timmar vara bra.

7. Drick vatten
Vatten behövs för cellernas nybildning och ger fukt inifrån till huden. Se därför till att dricka cirka 1,5 liter om dagen. Det kan dock variera beroende på hur mycket du svettas, om du lever i ett varmt klimat eller hur mycket frukt och grönt du äter. Även mycket av maten du äter innehåller stora mängder vatten, vilket är toppen för hudens lyster.

Skribent: Sara Petrovic

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.