12 peppande poddar inom träning, hälsa och motivation

För ett gott skratt, nya infallsvinklar, igenkänning eller mer motivation till träningen – olika poddar kan verkligen ge dig mycket! Problemet är bara att hitta rätt. Det finns många bra att välja mellan, men här har vi samlat 12 rekommenderade poddar inom träning, hälsa och motivation.

12 peppande poddar inom träning, hälsa och motivation

1. Träningspodden

Om du bara vill komma igång med träningen eller redan kör ett par pass i veckan men vill hitta inspirationen till att ta din träning till nästa nivå – då är denna peppiga podd för dig! Programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström pratar i podden om tränings, kost och livet.

2. Framgångspodden

Alexander Pärleros intervjuar landets största entreprenörer, forskare och delar med sig av livets bästa råd. Två avsnitt du inte får missa är 131 med Mikael Arndt, han har föreläst i över 20 länder om hur man ska sätt mål. 153 med Mårten Nyhlen som föreläser om personlig utveckling och är ett av landets största hälsoprofiler. Du kommer vilja lyssna på dem om och om igen!

3. Styrkebyrån

Styrkebyrån är podden om att lyfta tungt  – och om starka kvinnor! Det är en podd både för dig som redan lyfter och för dig som skulle vilja prova på. Styrkebyrån leds av Clara Fröberg och Johanna Barvelin som är personliga tränare i Stockholm och peppar dig genom podden.

4. Sweaty Business

Podden Sweaty Business drivs av Brian Van Den Brink. Den handlar om personerna bakom varumärkena, företagen och organisationerna som driver just tränings/hälsotrenderna. Den perfekta podden för dig som jobbar inom träningsbranschen eller är nyfiken på att veta mer.

5. Oförnuft & Känsla

En ny podd för året av två inflytelserika influensers inom träning och hälsa –  Sara Rönne och Jessica Clarén. ”Vi gör upp med kriser, frågetecken, pepp, gamla sanningar, episka upplevelser och high on life moments. Högt och lågt, precis som livet själv. Lyssna för skratt och igenkänning om allt som inte är så jävla kul. Dessutom lovar vi en och annan bra insikt och nyttig kunskap om mental och fysisk hälsa.”

6. Wiss & Swärm – On The Run

En podd av träning- och löpexperterna Josefine Swärm och Sara Wiss om löpning/träning, hälsa, familjeliv och livspusslet i stort. I podden har lyssnarna hittills fått följa deras träning, höra om intressanta tränings- och tävlingserfarenheter och om hur dom får ihop sin vardag med jobb och familj.

7. Prestera mera

Prestera Mera drivs av Biomedicinarna och löparna Tommy Ivarsson och Simon Gustavsson. Denna podd hjälper dig öka din idrottsprestation genom enkla tips och råd hämtade från vetenskapen. I deras podd levererar de praktiska handfasta tips till dig och intervjuar erfarna och duktiga idrottare.

8. Sunshinepodden

I denna podd får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva. Sunshinepodden möter människor som har förverkligat sina  drömmar och inspirerar dig att göra detsamma! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver inspirationsnätverket 4good.

9. Health 4 wealth

Bloggaren Ann-Sofie Forsmark och Boel Stiers podd handlar om hållbar hälsa på jobbet – på riktigt. I podden tipsar de om hur vi kan bli mer kreativa, ökar välmåendet och om hållbar hälsa i arbetslivet. Lyssna på podden och bli inspirerad!

10. Husky

Magnus Ormestad intervjuar människor som inspirerar till ett aktivt liv utanför den bekväma vardagen. De som utmanar sina gränser och också inspirerar andra att göra detsamma. Han intervjuar skidåkare, äventyrare, löpare, forskare och idrottsentreprenörer som alltid har gått sin egen väg.

11. Maratonpodden

En löparpodd om uthållighetssporter som löpning, cykling och triathlon. Denna podd leds av journalisten och författaren Petra Månström som intervjuar alla möjliga inspiratörer i Sverige.

12. Träningsglädje talks

Bloggaren bakom Traningsgladje.se är Sara Rönne som pratar träning, hälsa, inspiration, frustration och allt annat som rör en träningsbloggares liv. Det finns hur många avsnitt som helst att lyssna sig igenom från arkivet. Allt från att våga ta steget, psykisk ohälsa, träning och mindfulness.

Dina poddar inom träning och andra favoritämnen kan du bl.a. lyssna på via Acast och Poddtoppen.

Skribent: Sara Petrovic

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.