Så kan det svenska fotbollslandslaget se ut i framtiden

Är du också en av alla som suttit mer eller mindre fastklistrad framför Tv:n under fotbolls-EM? Kanske är du också någon som redan nu blickar fram emot höstens VM-kval? Ja i sådana fall så är du sannerligen inte ensam om detta.

Innan vi blickar framåt mot vad som komma skall, så låt oss ändå snabbt summera den svenska insatsen från det nyss avslutade EM-slutspelet. Sverige stämplar ut från fotbolls-EM 2021 med ett klart godkänt betyg. Att Sverige vinner grupp E framför en stormakt som Spanien är bara det ett resultat som många kanske hade hoppats på men få ändå trott på fullt ut. Enligt speltips från diverse experter och spelbolag som Fotballkanalen.com så var också Sverige knappa favoriter i sin åttondelsfinal mot Ukraina. Sverige visade upp ett bra spel de sista tjugo minuterna av första halvlek mot Ukraina och där de första 20 minuterna av andra halvlek var det bästa offensiva spel som Sverige presterade under hela mästerskapet, vanligtvis anförda av en helt briljant Emil Forsberg.

Efter utvisningen på Marcus Danielsson i början av den första förlängningskvarten så handlade det mesta naturligtvis om att parkera bussen fram Robin Olsen i kassen för att försöka ta matchen till straffar. Ett sent mål från Ukraina satte dock stopp för de svenska planerna och i och med detta så var också det svenska EM-äventyret över för denna gång.

För alla oss som älskar fotboll så blir det också självklart intressant att blicka närmare på hur det svenska fotbollslandslaget kan se ut i fortsättningen. Robin Olsen kommer garanterat fortsatt vara svensk förstemålvakt under det kommande VM-kvalet och således även under ett förhoppningsvis svensk deltagande i VM i Qatar 2022.

Sett till det övriga laget så är också en föryngring ett absolut måste och där det främst finns flera offensiva unga spelare som bör få mera tid att visa upp sig. Spelare som Mikael Lustig och Sebastian Larsson ser utan tvekan slutet av sina landslagskarriärer och där det redan nu även är klart att Marcus Berg slutar i landslaget.

Spelare som Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson och Filip Helander är alla unga spelare som bör ha många år framför sig i det svenska försvaret bara de får vara hela och friska. På mittfältet så är Emil Forsberg självskriven och här är det också ett måste med en stark föryngring och där spelare som Jesper Karlsson, Jens Cajuste och Mattias Svanberg alla är spelare som måste få chansen att visa upp sig. Alexander Isak och Dejan Kulusevski är självskrivna i det svenska anfallet med Jordan Larsson som främste utmanare, något annat kan vi inte se på kartan. Hur förbundskapten Janne Andersson ställer sig till allt detta ovan nämnt återstår dock att se.

Sverige har för övrigt börjat med två raka vinster i VM-kvalet (1–0 mot Georgien och 3–0 mot Kosovo) och där nästa match spelas hemma på Friends Arena 2 september mot den på senare tid evige kombattanten, Spanien.

Bra vardagsträning när det blir mycket sporttittande på TV

Sommaren har onekligen varit en fantastisk sportsommar att njuta av. Ishockey-VM avlöstes av fotbolls-EM och i skrivande stund så är sommar-OS i Tokyo enbart ett par veckor bort. När det blir en hel del tid spenderandes hemma i Tv-fåtöljen så är det också bra att ta tillfället i akt att göra lite härlig vardagsträning mellan allt vad perioder, halvlekar och kvallopp heter.

Enkla squats 3×10 upp och ner från Tv-fåtöljen fungerar precis lika bra att göra i halvtid som under matchens gång utan att man för den delen missar något som händer.

Jumping Jacks är också en perfekt övning att kunna göra antingen i halvtid eller under matchens gång utan att man behöver missa något av den spännande matchen eller från Sarah Sjöströms framfart i simbassängen. En rolig träningsform framför Tv:n är också om hela familjen på förhand bestämmer sig för att träna tillsammans utefter vad som sker i fotbollsmatchen som man kanske tittar på. Detta kan exempelvis se ut:

  •       Squats i halvtid 3×10.
  •       Jumping Jacks 3 x 30 sekunder.
  •       Plankan i max antal sekunder för varje hörna som sker totalt i matchen. Detta kan antingen göras i halvtid- eller efter matchen för att man inte ska riskera att missa något spännande som sker.
  •       Armhävningar max antal gånger för varje svensk hörna. Kan också göras med fördel i halvtid- eller efter matchens slut så att man inte missar några svenska mål.
  •       10 Burpees för varje straff som sker totalt i matchen. Görs efter matchens slut, en perfekt avslutning efter en förhoppningsvis blågul seger.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras