Så gör ni lagförsäljningen till en succé

Att barnen själva hjälper till att finansiera projekt som cup-resor eller träningsläger är bra på alla sätt och vis, både ekonomiskt för att lära sig pengars värde men även för att lära sig nya saker och knyta sociala kontakter. Det är inte alltid en dans på rosor när det gäller  att organisera allt och samtidigt hålla barnen motiverade, men här kommer några riktigt bra tips för att vilja upprepa succén och tjäna pengar till laget även nästa år!

Så gör ni lagförsäljningen till en succé

  1. Sätt ett tydligt mål. Att föreningen ska få en bättre ekonomi eller att laget ska samla pengar till framtida projekt är sällan effektivt. Att det däremot handlar om att ta sig till Gothia-cup i sommar gör det till något konkret och betydligt mer spännande. Ge gärna barnen löpande information under vägen – hur mycket som säljs varje vecka, hur mycket har ni kvar för att nå målet osv, så är det lättare att hålla motivationen på topp.  
  2. Välj produkt/er med omsorg. Man måste tro på produkten, annars blir det uppförsbacke redan från start. Företag som med lång erfarenhet av att försäljning till lag/klasser/föreningar ofta extremt prisvärda produkter, så visa gärna barnen en jämförelse med likvärdiga varor så att de ser hur bra deras erbjudande faktiskt är. 
  3. När det kommer till prissättning och förtjänstmöjligheter – kom ihåg att det i slutändan är totalförsäljningen som räknas. En dyrare produkt innebär inte mer klirr i kassan, ofta är det snarare tvärtom. Billigare produkter brukar vara lättare att sälja, och kunden kanske köper flera stycken.
  4. Välj gärna ett företag som erbjuder olika typer av produkter. Om barnen bygger upp en kundkrets är det lätt att få till försäljning år efter år om ni kan erbjuda olika saker. Om ni alltid säljer fryspåsar i storpack kanske de inte behöver fylla på förrådet nästa gång ni kommer förbi, och då missar ni en annars enkel försäljning.
  5. Se till att den administrativa biten blir så enkel som det bara går. Ingen vill spendera sina helger och kvällar med att kontrollera att inventeringen stämmer eller para ihop rätt produkt med rätt lag och rätt spelare bara för att konstatera att det saknas vissa saker och du har för många av någonting annat. Var noga med att kontrollera vilka garantier olika företag ger och hur de kan hjälpa till om något krånglar. Vissa underlättar arbetet mycket mer än andra.
  6. Undvik förskottsbetalning i möjligaste mån, att ligga ute med pengar är sällan en bra idé. Om ni istället betalar företaget efter att kunden ha fått sina produkter blir allt mycket enklare, då behåller ni helt enkelt mellanskillnaden som vinst. Saker som fri frakt och returmöjligheter av osålda varor är också bra att ha i åtanke.
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.