Så ger du din kropp bästa återhämtning med en detox

Efter en lång sommar, förhoppningsvis full av god mat, sena kvällar och avkopplande dagar på stranden, kan det vara hög tid att ge kroppen hjälp på traven med en skonsam omstart. Här får du verktygen och produkterna du behöver för att lyckas med en återhämtande detox inför hösten och vardagskarusellen.

Men var ska du då börja?

Få hållbara och framgångsrika lösningar byggs över en natt, detsamma gäller för din kropp. Ett bra sätt att komma igång efter semestern kan därför vara att börja gräva där du står, tillsammans med Greatlife.

Så återhämtar du dig med en detox från Greatlife

Under sommaren är det inte osannolikt att du i likhet med många andra tänjt på gränserna för vardag och fest. Ditt alkoholintag har kanske som följd varit högre än normalt, liksom dina kostvanor oregelbundna och väldigt tillåtande?

Här kan du läsa om fördelarna med att göra en detox. Påbörja den gärna med att återinföra en fiberrik kost i din vardag. Satsa också på ett bra multivitamin- och mineralpreparat från whole food och probiatika för dina tarmar. Fyll kylen med ekologiska grönsaker, kyckling, fisk och fågel och dra varsamt tillbaka på sädesslag, livsmedel med högt glykemiskt index, mjölkprodukter och raffinerade sockerarter.

En annan vardagsbov i dramat är förstås koffein, som kan vara utmanande att utesluta i samband med jobb- och skolstart. Förbud är sällan motiverande, gör vad du kan, stegvis. Underskatta inte heller sömnens makt. I samspel med regelbunden motion är det en framgångsnyckel.

En detox kan vi tänka som en städfirma. Den hjälper kroppens centrala funktioner att städa upp och frakta bort oönskade gifter och slaggprodukter i det komplicerade nätverk som vi dagligen förlitar oss på. Resultatet av en sådan storstädning gör att alla komponenter kan fortsätta prestera och samverka medan du känner dig piggare. Ett detoxpaket från Greatlife ger dig allt du behöver.

Det här innehåller ett Detox-paket från Greatlife

One Daily

Ett välgörande multivitamin- och mineraltillskott från whole food som innehåller alla vitaminer och mineraler du behöver för en lyckad detox och har hög biotillgänglighet.
One daily är helt befriad från syntetiska tillsatser och består av 100% wholefood, dvs hel, icke-processad mat.

Flora 20-14

Flora 20-14 Ultra Strength, probiotika  är ett tillskott av tarmbakterier som främjar såväl din matsmältning som ditt välbefinnande. Flora 20-14 Ultra Strength är framtagen för att skapa harmoni i tunn- och tjocktarm. Bestående av 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som balanserar mikrofloran i tarmarna, hjälper preparatet till med matsmältningsprocessen, avgiftning, liksom eliminering av fekalier.

Magnesium 300

En extra stark form av magnesium med de absolut finaste formerna av magnesium, ekologisk spenat som är naturligt rik på magnesium liksom c-vitamin, som krävs för att din kropp skall kunna tillgodogöra sig korrekt magnesium.

Magnesium, som aktiverar och främjar enzymer, är också en förutsättning för kroppens proteinsyntes och kalciumomsättning och är också en avgörande beståndsdel vid produktionen av kroppens energimolekyl nummer ett, ATP.  Brist på magnesium kan bland annat generera i störningar i hjärtfunktionen liksom över tid påverka ditt beteende.

MSM (Methyl Sulfonyl Methane)

MSM, Methyl Sulfonyl Methane, är organiskt svavel, tillika naturens “skönhetsmineral” eftersom den anses hålla huden mjuk och ungdomlig samt bidra till starkt hår och naglar. Svavel finns helt naturligt i din kropp, och i den mat du äter och möjliggör produktion av kollagen och keratin – det protein som stärker och underhåller hud, hår och naglar. Dokumenterad forskning visar också på att MSM minskar inflammationer i kroppen.

Daily Purify Booster

Detta superfoodpulver med mängder av nyttiga örter, grönsaker, svampar och bär maximerar din detox och blandas med fördel i din morgonsmoothie. Daily Purify Booster innehåller bland annat rödbeta, kronärtskocksbladextrakt, maskrosrot  och blåbär, för att nämna några ingredienser, som samtliga stödjer kroppens naturliga avgiftningsfunktion.
Rekommenderad användning av Purify Daily Booster bidrar även till strålande hy.

Pris Detoxpaketet: 1698 kr

Läs mer om detoxpaketet och Greatlifes hälsofrämjande produkter här.

 

 

Jennie Nysted
Frilansskribent

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras