Återhämta din kropp med en detox från Greatlife

detox

Livet och vardagen i stort kan innehålla både stressmoment och kompromisser, som ibland gör det svårt att leva som du lär. Vi hinner helt enkelt inte alltid se över våra matvanor som vi borde, eller träna regelbundet. Troligen inte heller alltid sova våra åtta timmar. Det är då en detox kan hjälpa dig.

Det är i mindre lyckade perioder som det kan kännas värdefullt att bryta mönstret och starta om kroppen med en välgörande detox. Här berättar vi hur Greatlifes hälsofrämjande produkter fungerar.

Stressa ned med en detox från Greatlife

Själva ordet detox, kommer från engelskans detoxification och står för avgiftning. En inte helt rättvis term, eftersom det är viktigt att se långsiktigt på en detoxproccess för hållbara och sunda resultat. Alltså, jobba förebyggande tillsammans med kroppens egna, naturliga försvarssystem. En detoxkur som låter för bra för att vara sann, är förmodligen också det, kanske inte heller särskilt skonsam eller realistisk. En lyckad kur kommer i sin tur att kräva lite mer av dig, men med motivation, långsiktiga mål och Greatlifes naturliga produkter har du alla möjligheter att lyckas.

 

Hur förbereder du kroppen för en detox?

För att genomföra en lyckad detox, uppnå god hälsa och känna välbefinnande, behöver din kost vara varierad. Gärna rik på fibrer från ekologiska grönsaker, liksom omega-3, fisk, kött, fågel och ägg. Den avgiftande kosten, inför och under en detox, utesluter bland annat sädesslag, kolhydrater med högt GI, raffinerade sockerarter och mjölkprodukter.

Några faktorer som också bidrar till en optimal avgiftningsfunktion är goda tarmbakterier med många stammar, ett bra multivitamin- och mineralpreparat från whole food tillsammans med genomgående sunda livsvanor. Självklara saker, som att du rör på dig regelbundet, ser över dina alkoholvanor, drar ned på kaffe och socker, tobak och rött kött. Inga konstigheter egentligen, eller hur? Med det sagt, för en detoxkur en rad hälsovinster med sig.

Vad händer i kroppen?

En väl utförd detox varar normalt mellan en till fyra veckor. Väl investerad tid, som hjälper dig och din kropp att rena sig själv och städa undan oönskade slaggprodukter, så att ni båda kan starta om på ny, grön kvist.

Din kropp har fyra primära system som tillsammans hanterar och fraktar bort gifter:

  1. Hantering av cellulärt avfall, i synnerhet mjölksyra.
  2. Hantering av större avfallsprodukter via ditt lymfsystem.
  3. Hantering av gifter via din lever.
  4. Utrensning av slaggprodukter via din mag- och tarmkanal.

De är beroende av varandra och påverkas därför negativt om ett system plötsligt skulle upphöra att fungera. Enkelt förklarat handlar det om dina cellers funktion, vätskan som transporterar runt dem i kroppen och oönskade restprodukter som uppstår däremellan.
Levern som i sin tur renar ditt blod och neutraliserar gifter och tarmkanalen som skall ta hand om avfallet. En avancerat maskineri som kräver underhåll och eftertanke.

Fördelar av en detox

Efter en väl genomförd detox, är sannolikheten stor att du kommer känna dig piggare. Mindre uppblåst, med en snäll och lugn mage och även uppleva förbättrad hårkvalitet och slätare, renare hud liksom ett stärkt immunförsvar. Kanske förlorar du också några kilon, som ett resultat av din detox, även om det inte är målet i sig. Många upplever också att stressrelaterade symtom såsom spänningshuvudvärk, illamående och koncentrationssvårigheter mildras eller upphör helt efter en detox.

Noga utvalda produkter från Greatlife för en lyckad detox

Lilla Detox-paketet: Ett riktigt superpaket, med Daily Purify detoxpulver och Flora tarmbakterier, för en effektiv och välgörande 30-dagars detox. Baserad på ekologiska örter och grönsaker. Pris: 549 kr

Läs mer om det lilla detox-paketet här.

Stora detox-paketet med äkta whole food: En väl balanserad blandning av mineraltillskott, multivitamin, magnesium och organiskt svavel, som finns naturligt i kroppen och i den mat du äter. Med i paketet finns också Daily Purify Booster, ett superfoodpulver med mängder av nyttiga örter, grönsaker, svampar och bär för maximal avgiftning. Perfekt till din frukostsmoothie. Pris: 1698 kr

Läs mer om det stora detox-paketet här.

Tillsammans med Greatlife hittar du alltid rätt produkter, hälsosamma helhetslösningar och de verktyg du behöver för att må bättre, hela tiden!

Läs mer om Greatlife och deras välgörande produkter här.

 

Jennie Nysted Frilansskribent och gruppträningsinstruktör

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.