Så får du bästa starten på dagen – 6 tips

Så får du bästa starten på dagen - 6 tips

Just nu, när det är som mörkast när du vaknar, är det kanske inte lika lockande att kliva upp och fint med lite draghjälp. Något extra att se fram emot, som piggar upp och sätter guldkant på din morgon. Här delar vår bloggare Rebecca med sig av 6 knep för bästa starten på dagen.

6 knep för bästa starten på dagen

1. Byt ut vanliga väckarklockan med din älsklingslåt. Alternativt sätt på den som det första du gör på morgonen. Perfekt sätt att starta dagen med och ger garanterat energi. Välj gärna en låt du inte kan låta bli att dansa lite till när du hör den eller bara måste höja lite till när den kommer på radion.

2. Morgonträning. Kan kännas segt om du är morgontrött, men jag lovar det ger så mycket mer energi tillbaka. En mjukstart är annars att ta en promenad eller köra enklare yogaövningar direkt när du kliver upp ur sänger. Sistnämnda kräver inte ens något ombyte från pyjamasen.

3. Gokaffe och frukost. Är du en kaffedrickare,så finns det inget bättre än att köpa med sig en kopp kaffe från favoritfiket. Eller att unna dig riktigt goda bönor från en kaffebutik och brygga det hemma. Och till frukost – ät något riktigt gott. 10 lyxiga frukosttips hittar du här.

4. Tänd lampan. Har du tid att snooza på morgonen? Istället för att vända dig om och somna om igen – tänd en lampa vid sängen. Låt sedan kropp och knopp vakna succesivt till ljuset.

5. Se till att du har tid för dina morgonrutiner. En stressig morgon kan förstöra en hel dag, så kliv hellre upp en kvart tidigare för att komma igång i lugn och ro.

6. Klä upp dig. De flesta av oss blir på gott humör av att känna oss festliga. Det gör något visst med ditt psyke. Så spar inte finkläderna till ”det speciella tillfället”, varje dag finns det något att fira!

Godmorgon!

Tipsen tackar vi vår bloggare Rebecca för. Följ henne gärna här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.